Gå til hoved-indhold
Som det ses behøver der ikke være sejl på en Optimistjolle for at det er sjovt.Sejlklubber
Som det ses behøver der ikke være sejl på en Optimistjolle for at det er sjovt.

Store smil og glade dage for de unge i Frederikssund

Der er høj stemning under Super Sommer Sejler Camp i Frederikssund/Marbæk Juniorsejlcenter frem til i morgen. 30 sejlklubber i Danmark holdet åbent i ferien.

Af Troels Lykke |

Sommer plus ferie kan være lig med fede oplevelser på vandet! Sådan er det i hvert fald i Frederikssund/Marbæk Juniorsejlcenter, der har slået dørene op til sjove sommeraktiviteter for unge sejlere.

Ugen står på vandsportsaktiviteter med fokus på godt kammeratskab og afslapning på vandet, hvor 45 unge sejlere fra 8 til ca. 18 år boltrer sig i det svalende fjordvand i en hel uge i sommerheden.

Under campen bor sejlerene i telte ved Frederikssund Sejlklub. Aktiviteterne på vand og land styres af 6 super engagerede og dygtige unge instruktører, der arrangerer både trillebørsløb, træningssejlads, badeture og kapsejlads m.m.

Frivillige forældre

Hver dag ugen igennem står desuden en stor gruppe frivillige forældre for på skift at sørge for forplejning til de i alt ca. 60 personer, der overnatter på campen.

- Vi har nu i 8 år afvilket sommeraktiviteter for børn og unge i Juniorsejlcentret, de sidste 6 år som en egentlig sommercamp med deltagelse af 4-8 andre klubber, og vi ser nu for hvorledes de værdifulde sociale bånd der skabes, sikrer fastholdelsen af de unge ikke bare for vore egne sejler, men også for sejlerne i de øvrige deltagende klubber, siger lejerlederen Christian Hangel, der til daglig også er juniorleder i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter.

Yngste deltager: Man får nye venner

En af lejrenes yngre deltagere Sigrid Bak på siger med et stort smil:

- Det bedste ved Sommerlejren er at man får nye venner, men det er også sjovt at blive våd.

En anden af deltagerne, Helena Eriksson på 15 år der har været med på lejren i mange år fortæller:

- Fællesskabet på lejren er det der gør at jeg kommer igen og igen, Det at være sammen en hel uge betyder at man kommen meget tættere på hinanden.  Sommerlejren bringer også lysten til sejladsen tilbage når man er lidt træt af det, hver gange jeg kommer hjem fra Sejlercampen så sidder jeg bare og venter på at jeg skal af sted igen.

Tidligere arrangement for over 15 år

Den vellykkede fastholdelse af de unge, har betydet, at der nu yderligere er udviklet et nyt sommerarrangement for dem over 15 år i Juniorsejlcentret.

Dette var i uge 29, hvor en gruppe af de unge fra Juniorsejlcentret selv indbød til, og afviklede, en fælles tursejlads, hvor deltagerne var 17 unge mellem 15 og 22 år, der i 4 større kølbåde sejlede til Sverige og retur.

Den eneste ”voksen involvering” i dette arrangement har været, at nogle forældre har sagt ja til at de unge måtte låne familiens båd i denne uge, hvor de unge både fik sejlet vand i håret og festet så pulsen gik højt.

Helena der også deltog i uge 29 for første gang i en båd hvor besætningen bestod af 5 unge sejler i alderen 15-17 år, siger:

- I uge 29 kom man endnu tættere på hinanden end på sommercampen, da man havde et fælles ansvar. Og det at komme i havn hvor mange andre ældre sejlere forbavset spurgte ”sejler i uden VOKSNE?!” betød at vi både fik selvtillid, men også fik en større ansvarsfølelse.

30 sejlklubber holder åbent i sommerferie

Hvert år holder ca. 30 sejlklubber i Danmark åbent for unge sejlere i sommerferien, ligesom i Juniorsejlcentret – en udvikling der glæder Dansk Sejlunion.

- Det er utrolig positivt, at så mange sejlklubber i landet arrangerer en sommeraktivitet for klubbens unge aktive sejlere, fortæller Dansk Sejlunions udviklingskonsulent, Henrik Tang Kristensen, som fortsætter:

- Sommeren er den bedste tid at sejle i for børn og unge sejlere. Vandet er varmt, og de fleste børn og unge har jo fri til at dyrke deres hobby. Faktisk forlænger det sejlsæsonen utrolig meget, når vi kigger på antallet af timer på vandet. 

Hvis man er mellem 8 og 16 (eller ældre) og er interesseret i at lære at sejle – en idrætsgren der handler om at få ”Puls og vand i håret” – kan man henvende sig til Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. 

Klubben er altid på lystbådehavnen om mandagen fra kl. 17.30, så kom forbi og kik, og se hvad vi kan tilbyde dig i sejlklubberne i Frederikssund, eller se mere på www.juniorsejlcenter.dk

Amailie på en Zoom8.

 

content-loader
content-loader
content-loader