Gå til hoved-indhold
Line Juhl på "arbejde”. Foto: Martin FrislevKapsejlads
Line Juhl på "arbejde”. Foto: Martin Frislev

Ny ung kvindelig dommer

Den 28-årige Line Juhl fra Aalborg Sejlklub har netop opnået at få national licens som dommer. Line har allerede haft sin ilddåb til TORM og et EM-stævne.

Af katrine bertelsen |

For et par dage siden fik Line Juhl fra Aalborg Sejlklub sin nationale licens efter halvandet års hårdt arbejde. Det betyder at hun må dømme til danmarksmesterskaber og derunder. Line har haft fokus på dommer-/jury-delen og har brugt mange timer med dømning på vandet samt protestbehandling på land til en lang række stævner, bl.a. Ungdoms EM i Aarhus og TORM ungdoms Grandprix i Bønnerup.

Den 28-årige Line Juhl er post.doc. i matematik og datalogi, to fag der er næsten lige så nørdede som kapsejladsregler. De evner skal hun nok få brug for!

Line er bare en af flere, der har deltaget i projekt Kapsejladsledere under 35 (KLU35). Projektet har stået på i snart tre år med støtte fra Dansk Sejlunion. KLU35’s mål er at øge antallet af unge kapsejladsledere, hvilket er gjort igennem tiltag som kapsejladslederkurser og to årlige netværksseminarer for unge under 35 år.

De seneste to vintre har der været gennemført to kursusrunder, hvor knap 35 unge under 35 år har gennemført regel-, baneleder- og dommerkurset.  Kurserne var på samme faglige niveau og med samme indhold som Dansk Sejlunions almindelig kurser.

Deltagerne har efter kurserne været i fuldt sving med at tilegne sig den praktiske erfaring der skal til for at blive gode kapsejladsledere og søge om licens.

Kun tre kvinder med licens i Danmark

Line er en sjældenhed, for pt er der kun tre kvinder i Danmark, som har national protestbehandler licens.

- I gruppen af unge kapsejladsledere er vi derfor meget stolte over at have udklækket vores første nationale dommer på baggrund af KLU35-projektet og eftertiden byder helt sikkert på flere unge blandt kapsejladslederne, siger baneleder Martin Frislev, der er en af initiativtagerne til KLU35.

I fremtiden vil gruppen af unge kapsejladsledere fortsætte arbejdet med at inspirere unge til at interessere sig for kapsejladsledererhvervet, så danske sejlklubber også i fremtiden kan være vært for kapsejladser i alle størrelser og levere høj kvalitet til sejlerne.

content-loader
content-loader
content-loader