Gå til hoved-indhold
Tæt opløb mellem planende Ynglinge i lørdagens  første sejlads. Foto: Gustav SkydsgaardKapsejlads
Tæt opløb mellem planende Ynglinge i lørdagens første sejlads. Foto: Gustav Skydsgaard

Yngling DM udskudt til oktober

18 ynglinge var til DM i Bønnerup, men stævnet var præget af meget hård luft, så de krævede fire sejladser kom ikke igennem. Der arbejdes på et nyt DM den 5-6. oktober i Hellerup.

Af katrine bertelsen |

Sommeren går på hæld, og det kunne man i særdeleshed mærke på kapsejladsbanen til DM for Yngling i Bønnerup Strand, hvor de jyske vejrguder var yderst gavmilde med vinden.

Om lørdagen startede baneleder Christian Lerche ved at lægge en bane til 10 m/s fra N/V. I løbet af sejladsen tiltog vinden til en del over 14 m/s, og to meter høje Kattegat-bølger gav rigelig god mulighed for vilde plane-ture.

På trods af det hårde vejr gennemførte alle både sejladsen, uden de store problemer. De tre førende både afsluttede første sejladsen i en vild slutspurt.

Efter første sejlads friskede vinden yderligere, og baneledelsen blev enige om, at sejladserne måtte udskydes til næste dag. Det gav god mulighed for hygge på havnen i blæsende solskin, og senere en formidabel middag, som Bønnerup Strand Sejlklub arrangerede for alle deltagerne.

Søndag morgen var der fint solskin, men stadig blæsende forhold. Derfor blev sejladserne udsat til kl 12, hvor vinden ville aftage. Det gjorde den, så bådene tog ud i cirka 8 m/s. Kort efter første mærkerunding friskede vinden til over 15 m/s, som igen gjorde det muligt at plane eller kæntre ...

Ikke sejladser nok til et DM

Efter søndagens første sejlads blev bådene atter sendt i havn, hvorefter det ikke blev muligt at gennemføre et Danmarksmesterskab, som kræver fire gennemførte sejladser.

Søndag eftermiddag lavede kokken lige otte friske lagkager til sejlerne som trøst for det dårlige vejr, så alt i alt blev vi sejlere rigtig godt beværtet i Bønnerup, og Bønnerup Strand Sejlklub arrangerede et super DM.

Men vejrguderne havde de gæve jyder ikke styr på. Så en ny omgang Yngling DM bliver sandsynligvis i Hellerup d. 5-6. oktober, oplyser kapsejladschef i Hellerup Sejlklub, Christian Lerche.

Stævnet blev overlegent vundet af Frederik Zafiryadis Lange med gasterne Konrad Floryan og Emil Max Møller. Andenpladsen satte Anders Gotschalck og besætning sig på.

Kilde: DYK/Jørgen Ring

content-loader
content-loader
content-loader