Gå til hoved-indhold
Vi fangede vinderholdet på Hellerup Havn. Fra venstre: Konrad Floryan, Emil Max Møller og Frederik Lange. Foto: Katrine BertelsenKapsejlads
Vi fangede vinderholdet på Hellerup Havn. Fra venstre: Konrad Floryan, Emil Max Møller og Frederik Lange. Foto: Katrine Bertelsen

DM for Yngling: Søgræs og vindspring

På trods af pointlighed mellem de to første både og svære forhold på banen, sejlede Hellerup besætningen med Frederik Lange ved roret en sikker sejr hjem, til DM for Yngling.

Af katrine bertelsen |

Det blev en kneben sejr til Frederik Lange, Konrad Floryan og Emil Max Møller til DM for Yngling. Både lørdag og søndag lå Hellerup besætningen a point med Rasmus Bjerre Knudsen/Anders Bigum Johansen/Christine Werner Popp fra Marselisborg Sejlklub.

Men det stærke Hellerup-hold førte an, og kunne sent søndag eftermiddag kalde sig danmarksmestre i Yngling.
Bronze gik til Lucas Lier, Hans-Christian Rosendahl og Lars-Peter Rosendahl fra KDY, der kun var et point bagefter de to førende både.

I alt fik de 16 besætninger ni sejladser, hvor både søgræs og springende vestenvind udfordrede deltagerne. Stævnet blev gennemført i 3-6 sekundmeter vind, strålende sol og varmegrader, der lå noget over det sædvanlige for oktober.

Med vanlig præcision kørte sejladserne efter en snor, hvor baneleder Christian Lerche sørgede for, at der stort set ikke var ventetid imellem sejladserne.

Særligt søndag sprang vinden meget i både styrke og retning, så der var meget at vinde eller tabe på krydsene, hvad den vindende besætning da også brokkede sig lidt over.

Det var andet forsøg på at få et DIF-DM igennem for klassen. Første forsøg var i starten af september, hvor det planlagte DM i Bønnerup Strand blæste væk.

Se resultaterne fra Yngling DM her.

content-loader
content-loader
content-loader