Gå til hoved-indhold
Denne elegante, svenske 10M R-båd, 'Aaworyn', konstrueret af legendariske Sophus Weber og bygget på hans værft i Svendborg for 90 år siden. Foto: Søren Stidsholt NielsenKapsejlads
Denne elegante, svenske 10M R-båd, 'Aaworyn', konstrueret af Sophus Weber og er bygget på hans værft i Svendborg for 90 år siden. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Sophus Weber-sjældenhed til Svendborg Classic Regatta

I årets sejlads på Lunkebugten 8. - 9. august deltager for første gang en båd konstrueret af legendariske Sophus Weber, en Svendborg-bygget, svensk 10M R-båd, 'Aaworyn'.

Af Søren Stidsholt Nielsen |

Kapsejladsen i Svendborg Classic Regatta hedder Sophus Weber Race. Dysten er opkaldt efter et af de store navne i dansk lystbådedesign.

I årets sejlads deltager for første gang en båd konstrueret af legendariske Sophus Weber. Båden er en Svendborg-bygget, svensk 10M R-båd, 'Aaworyn'.

Der er kun bevaret ganske få sejlende eksemplarer af Sophus Webers både.  ?Aaworyn? var de første tre år efter søsætningen i 1923 ejet og sejlet af Sophus Weber selv under navnet "Luna V".

Fra 1926 har båden haft svenskere ejere, og siden 1979 har den været ført og ejet af installatør Richard Wissing i Limhamn. I de mere end 30 år medden nuværende skipper er 'Aaworyn' blevet gennemrenoveret til dagens flotte stand.

Traditionsrig sensommer-bebuder

Danmarks store træf for veteran-lystbåde er en traditionsrig sensommer-bebuder på Lunkebugten mellem Tåsinge og Langeland.

Sejladsen blev startet af en enkelt klub for snart 15 år siden. Senere er Svendborg Classic Regatta blevet en fælles aktivitet arrangeret af Danmarks Museum for Lystsejlads på Valdemars Slot, "De Fæle", Maritimt Center i Svendborg plus sejlklubberne i Svendborg og Rudkøbing samt på Thurø.

Svendborg Classic Regatta henvender sig internationalt til ejere af lystbåde bygget i træ. Når bådene ikke dyster på Lunkebugten fredag og lørdag 8. og 9. august kan publikum beundre messing, mahogni og anden skinnende øjefryd ved pælepladserne på Jessens Mole i Svendborg.

Bådene præsenteres af speaker ved Christiansminde

Regattaens sidste etape går fra Lunkebugten gennem Svendborgsund. Lørdag eftermiddag vil der i forbindelse med Svendborg Matchrace ud for Christiansminde være speaker-præsentation af de flotte, gamle både, mens de passerer matchrace-banen.

Tilmeldingerne er gået efter forventning, men det er stadig muligt at komme med, oplyser regattaens formand, Michael Petersen fra Svendborg Sunds Sejlklub.

Svendborg Classic Regatta plejer at tiltrække omkring 40 historiske lystbåde med bl. a. Nordisk Folkebåd og Knarr flot repræsenteret. Sidste år samlede regattaen deltagerbåde fra fire lande.

Info og tilmelding: www.classicregatta.dk

content-loader
content-loader
content-loader