Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vinderen i Svendborg. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

90-årig vandt kapsejlads og hæder i klassisk dyst

Den dansk byggede, men nu svensk ejede, 10M R-båd Aaworyn vandt både sine kapsejladser og blev nykåret som Årets båd i Svendborg Classic Regatta.

Af Troels Lykke |

- Det er en stor ære for os. Vi er meget glade og stolte, siger skipper Rikard Wissing, Aaworyn.

Årets veloverståede Svendborg Classic Regatta-sejladser for historiske lystfartøjer blev gennemført i let-frisk vind krydret med tordenbyger.

Nordisk Folkebåd satte det største løb med den lokale Jesper Worm Larsen som vinder. 

Blandt de øvrige førstepladser var Axel Knutson i Helsingørjolle, Bernt Kiær i spidsgatter og Lars Olsen i en Havsørn 2. Overaltvinder blev tyske Ulli Schütte i Drage.

Kongehusets tidligere Knarr vandt

I Knarr-løbet vandt Dronning Margrethes og Prins Henriks tidligere "Triton" med tyske Klaus Birkhoff ved rorpinden. I dysten for de største både deltog i øvrigt den tidligere verdensmester i OK-jolle, Svend Jakobsen. Han scorede en andenplads i sin smukke Mälar 30.

Svendborg Classic Regatta stod også for afvikling af kapsejladserne i det store Nordisk Kadetstævne i Svendborg.

Fire landes kadetter dystede i Søværnets Ynglinge-både med Danmark på første- og tredjepladsen og Sverige på andenpladsen. Højeste norske placering var en fjerdeplads, mens finnerne måtte nøjes med en sjetteplads. 

Arrangører af den nu tiende Svendborg Classic Regatta er Danmarks Museum for Lystsejlads på Tåsinge, Svendborg Sunds Sejlkub, Rudkøbing Sejlklub, Thurø Sejlklub, Svendborg Amatør Sejlklub, Dansk Forening for Ældre Lystfartøjer samt Maritimt Center i Svendborg.

Fotos: Søren Stidsholt Nielsen

 

content-loader
content-loader
content-loader