Gå til hoved-indhold
Stormen bliver ikke helt så slem som den forrige. Foto: Kurt Findsen/DMIHavne
Stormen bliver ikke helt så slem som den forrige. Foto: Kurt Findsen/DMI

DMI: Voldsom storm på vej – hun hedder Bodil

Opdateret: Stormen er er rykket lidt frem og rammer nu Danmark fra torsdag middag og til ud på natten til fredag. Det bliver jyderne der først står for skud, og der varsles også om forhøjet vandstand.

Af katrine bertelsen |

DMIs prognoser viser, at vi torsdag skal have et gedigent stormvejr ned over landet fra nordvest. Det bliver vestkysten der først får den kraftige vind, der en overgang bliver til stærk storm med vindstød af orkanstyrke mellem 35 og 40 m/s.

Stormen er nu rykket frem til torsdag middag, og DMI siger, at det bliver med stød af orkanstyrke. Som noget nyt har stormen fået navn: Hun skal hedde Bodil!

- Nogle prognoser antyder, at det måske især er Vadehavet, SønderJylland og Vestlige Østersø og Sydfyn der får de kraftigste vindstød, men det er endnu noget usikkert, siger meteorolog Frank Nielsen fra DMI.

Også resten af landet kan forvente en meget blæsende torsdag aften og fredag nat. Flere steder med middelvind op mellem hård og stormende kuling samt vindstød af storm- eller orkanstyrke, 30 til 35 m/s.

- Det bliver en rigtig voldsom storm, som skyldes et lavtryk, der er ved at danne sig mellem Island og Grønland, siger Frank Nielsen fra DMI.

På Sjælland og i hovedstaden vil stormen sandsynligvis kulminere ved 3-tiden natten til fredag. Men der vil fortsat være kraftig blæst fredag morgen og formiddag.

Forhøjet vandstand

I tilgift får vi også forhøjet vandstand. I første omgang langs Vestkysten og Vadehavet, men henholdsvis godt 2m og 3-3,5 m over normal vandstand. Senere ventes også forhøjet vandstand i de indre danske farvande. Hvor høj vandstanden vil nå op her, er endnu for tidligt at sige noget om.

Den kraftige vestlige vind torsdag aften medfører et kraftigt lavvande i vestlige Østersø, og det kan påvirke skibsfarten ved anløb af havn og færgelejer.

Husk at sikre din båd

Senere i dag fortæller Svend Holmbo fra forsikringsselskabet Topdanmark, hvordan du bedst sikrer din båd mod stormskader.

content-loader
content-loader
content-loader