Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Sejlklubber
Sejlklubber

Stormflod i Roskilde

Store vandmasser er trykket ind i Roskilde Fjord. Roskilde Sejlklub står endnu ikke under vand, men ifølge formand for sejlklubben Lauge Philipsen er det kun et spørgsmål om tid.

Af katrine bertelsen fotos: Lauge philipsen |

50 medlemmer af Roskilde Sejklub har brugt morgenen på at flytte joller og inventar, sågar klaveret i sikkerhed. Stormfloden skal først toppe sent i eftermiddag, hvor Beredskabsstyrelsen forventer mere end to meter over normal vandstand. Det betyder mellem 70-90 cm vand i klubhuset.

Inventar og både flyttet

Sent i går aftes sendte Formand for Roskilde Sejlklub Lauge Philpsen besked ud til alle medlemmer om at komme og hjælpe her til morgen.

- Jeg var oppe ved fem-tiden, og på havnen kl. seks, hvor vi var omkring 50 medlemmer ar Roskilde Sejlklub. Vi startede med at flytte alt inventar op på bordene, også klaveret kom i sikkerhed. Derefter flyttede vi alle kajakker og joller, både optier, Wayfarer og flerskrog op på en højereliggende plads. Nu har vi gjort hvad vi kunne, så nu venter vi bare, fiortæller Lauge Philipsen til minbaad.dk på en telefon fra Roskilde havn

Vikingeskibsmuseet i fare

Også mange huse tæt på fjorden og Vikingeskibsmuseet er i fare for massive oversvømmelser. I Beredskabsstyrelsens center i Hedehusene lastede man i går aftes 50.000 sandsække, der blev sendt til Roskilde i et forsøg på at forhindre Roskilde Fjord i at oversvømme Vikingeskibsmuseet.

Folk fra Beredskabsstyrelsen og Hjemmeværnet har siden i nat kæmpet en brav kamp for at beskytte museet mod en muligvis ødelæggende oversvømmelse. Omkring klokken to i nat gik de igang med at lægge sandsække ud omkring museet.

- Vi har også nogle sandsække, men vi overlader de fleste af dem til husejerne og Vikingeskibsmuseet, de har nok mere brug for dem. Vi tager det i stiv arm, siger Lauge Philipsen.

Lauge Philipsen forventer at vandstanden topper ved 18-tiden, og forventer det værste.

content-loader
content-loader
content-loader