Gå til hoved-indhold
Michael Hestbæk og Claus Olesen sejler frem til på lørdag i Star Sailors League. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Michael Hestbæk og Claus Olesen sejler frem til på lørdag i Star Sailors League. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Kort interview med Michael Hestbæk før Star-start

I dag kl. 17 går starten i Star Sailors League. Her et interview med 44-årige Michael Hestbæk, der har vundet 25 internationale medaljer og 15 nationale. Førstepræmien er 40.000 USD. Se live-link.

Af Troels Lykke |

Sejladserne kan følges live her med 3D grafik og livespeak fra kl. 17 dansk tid (Kl. 11 Bahama-tid), når første start går i dag på Bahamas, hvor minbaad.dk er med på vandet.

I dag skal sejles tre sejladser af hver 50 minutter. Der er lovet 5-7 m/sek. og masser af sol.

- Det bliver godt at komme i gang, siger den 39-årige gast Claus Olesen, der startede med sejlads som søspejder, da han var 14 år. Siden har han været til OL to gange i Starbåd og har også sejlet America's Cup med Jesper Bank og Victory Challenge i 2003.

Olesen sagde nej til Prada...

Claus Olesen der i dag forsker i medicin på Aarhus Universitet formåede senere at sige nej til at sejle for Prada i America's Cup i 2007 i Valencia.

- Det har jeg ikke fortrudt siden, der har jo ikke været noget af den (kølbåds) sejlads siden, og jeg fik i stedet min PhD, men hvis jeg ku sejle med på AC72erne, ville jeg da være fristet, men jeg er nok for gammel til det, siger Claus Olesen, da vi forlod hotellet Comfort Suites her i Nassau på Bahamas, sammen med Robert Scheidt og de andre coole Starbåds-sejlere.

Hestbæk i top 10 - ellers stopper han i klassen

- Hvis jeg ikke kommer i top 10 her i stævnet, så stopper jeg med Starbåden fuldstændigt, siger Hestbæk uden at smile, selvom her er sol og 26 graders varme.

Der er præmier til alle, men vinderen får mest, nemlig 40.000 USD.

- Men vi er her ikke for pengenes skyld, vi var også kommet herovre hvis vi bare var break even med økonomien, siger Hestbæk, der dog har købt et nyt stel sejl for at kunne stille op, men rejse og hotel er betalt. Og holdet har de fået stillet en spritny Pi-Star til rådighed.

- Jo bedre sejlerne er ranket, jo bedre båd har de fået, siger Claus Olesen med et smil.

content-loader
content-loader
content-loader