Gå til hoved-indhold
De to danskere kæmper som sindssyge med at rulle Starbåden på læns, men lige meget hjælper det. Foto: Troels LykkeKapsejlads
De to danskere kæmper som sindssyge med at rulle Starbåden på læns, men lige meget hjælper det. Foto: Troels Lykke

Start og læns fungerer ikke for Hestbæk og Olesen

Den danske duo fik en mager start, langt fra niveau i Star Sailors League. Rorsmand Michael Hestbæk var udmattet efter onsdagens fire sejladser på Bahamas. Se super live kl. 17 i dag.

Af Troels Lykke, Bahamas |

Robert Scheidt og Bruno Prada fører selvfølgelig efter førstedagen ved Star Sailors League på Bahamas, viser resultatlisten

Minbaad.dk så dem sejle sig op flere gange, hvor de ellers lå langt nede i feltet. Det er især på læns at den brasilianske besætning er suveræn.

Nede på en 12. plads finder man danskerne, som ellers lagde godt ud med en femteplads i første sejlads, men derfra lavede Michael Hestbæk og Claus Olesen tilbageholdende starter.

Se minbaad.dk fotos fra sejladser onsdag

- Starter og læns er afgørende for os og de kørte ikke for os, siger Michael Hestbæk, der står i bar mave ud for Nassau Yacht Club.

Han er sukkerkold efter fem timer på vandet ud for den lille ø, hvor der bor 250.000 mennesker, der er omringet af turkisblåt vand flere steder.

- Det er utroligt hårdt at hive i storsejlet, men det hjælper ikke. Jeg har talt med Robert (Scheidt, red.) og fået et par tips af ham til torsdagens sejladser, så vi kan få bedre fart, siger Hestbæk, der SKAL med blandt de ti bedste på lørdag, hvor finalen sejles.

Vi skal med på lørdag i top 10

- Alle point nulstilles, så vi skal med, siger Claus Olesen, der ikke er så smadret som rorsmanden og han skyller båden af, vandet er meget salt ud for Bahamas Nassau.

- Det er nu også hårdt at være gast, især efter vendingerne eller lige i starten, hvor man skal hænge strakt, siger Claus Olesen.

Starterne er heller ikke for gode for det danske hold, der lige nu burde ligge i top 10, men de er altså på en 12. plads, der er dog få point til top 10.

- Vi føler vi er langt fremme på startlinjen når starten går, men det ser ud til dommerne lukker øjnene, for der har ikke været et eneste finsk flag (tilbagekaldelse for enkelte både, red.) og det er der som regel, når vi sejler, siger Claus Olesen, der ikke vil undskylde sig.

- Det er jo lige for alle som det er og selvom vi ligger nede på en 12. plads, så er det fedt at sejle i dag. Det er super fedt, siger Claus Olesen, der nød en burger foran poolen i sejlklubben, hvor sejlerne er samlet.

Jonas Høgh-Christensen er eftertragtet

Flere Finnjolle-sejlere er også med og Jonas Høgh-Christensen bliver der også talt om, flere ønsker at han er med i Starbåds Ligaen, blandt andet schweizeren Michel Niklaus, der har smidt millioner af kroner i serien.

- Jeg fulgte Jonas under OL, han førte jo efter fem sejladser over Ben Ainslie. Jeg håber vi kan få ham med, men sejler han stadig, siger Niklaus til minbaad.dk.

Svaret er nej, det gør Jonas ikke, så vidt vi er oplyst. Han har et almindeligt arbejde, men måske kan han lokkes?

Torsdag klokken 17 dansk tid sejles igen i Star Sailors League. Se det 3D-Live med kommentator på. Selv Politiken i Danmark roser dækningen, der er suveræn, siger sportsjournalist Allan Nielsen.

200.000 USD i pengepræmier i Star Sailors League, fra 4. til 8. december 2013
·              1st        $40,000

.              2nd        $30‘000

·              3rd        $25,000

·              4th        $19,000

·              5th        $15,000

·              6th        $12,000

·              7th        $10,000

·              8th        $9,000

·              9th          $8,000

·              10th        $7,000

·              11th        $6,000

·              12th        $5,000

·              13th        $4,000

·              14th        $3,000

·              15th        $2,500

·              16th        $2,000

·              17th        $1,500

·              18th        $1,000

Stævneside: www.starsailors.com

content-loader
content-loader
content-loader