Gå til hoved-indhold
Per Cederberg deltager i SølvRoret i sin Seascape18. Arkivfoto: Jaka IvancKapsejlads
Per Cederberg deltager i SølvRoret i sin Seascape18. Arkivfoto: Jaka Ivanc

Solosejlads: Tilmeld dig BådNyts SølvRoret inden onsdag nat

Minbaad.dk støtter op om sejladsen. Allerede nu er 24 både klar til BådNyts solokapsejlads ”SølvRoret” rundt om Fyn til september. Tilmeld dig før midnat onsdag, og deltag for 500 kr. og spar penge.

Af katrine bertelsen |

Solokapsejladsen ”SølvRoret” blev for første gang skudt i gang i 2012, hvor der var 15 tilmeldte. Nu, ca. et halvt år før kapsejladsen den 20. september, er der allerede over 20 tilmeldte både.

Tilmelder du dig SølvRoret inden onsdag aften kl. 23:59:59, får du det for introprisen på 500 kr.

Fem klasser i SølvRoret

SølvRoret – havets jernmand er Nordeuropas eneste off shore singlehand kapsejlads. Arrangørerne, sejlsportsmediet BådNyt og Svendborg Sund Amatør Sejlklub, har i år foretaget to ændringer.

Der er nu åbnet for international deltagelse, og hvor der tidligere kun var to kølbådsklasser – over og under 30 fod – har arrangørerne lavet en klasse for både fra 30 fod og ned, en klasse for både fra 31 til 40 fod og derefter fra 41 fod og opad.

I flerskrog er der to klasser. Fra mindre end 30 fod og fra 31 fod og større. Alle mål er længden målt i vandlinjen.

Efterårs-jævndøgn med fuldmåne

Sejladsen er på 134 sømil og den afvikles ved efterårs-jævndøgn den 20. september, hvor nat og dag er lige lange, hvilket gør natsejladsen i det kringlede Lillebælt ekstra udfordrende. Natten bliver med fuldmåne, så der skulle være alle muligheder for en flot nat rundt Fyn.

Blandt de tilmeldte til soloracet rundt om Fyn, er Per Cederberg i sin lille heftige Seascape 18 – en hurtig sportsbåd med sænkekøl. Per Cederberg opfordrer på sin facebook profil alle til at sejle med.

 ”Hej sømænd og koner, hvem er friske på en udfordring? jeg har meldt mig til Sølvroret 20. september med Seascapen. Der er fuldmåne lige ved samme tid, så kan det godt gå hen og blive en fin solo natsejlads, godt med kaffe på kanden ! :-)”

Vinderen er tilmeldt

Første tilmeldte i år, var sidste års vinder af den lille klasse under 30 fod, Ole Larsen i sin mini 650er. To andre gengangere fra sidste år er Anders Becket i Molich X og Niels Thomsen i Scanmar 33.

Derudover er der tilmeldinger fra både som Bavaria 32, Hanse 400, Seascape 18. Eneste flerskrogsbåd der pt. er tilmeldt er Anders Brandt i sin Dragonfly 800.

Reglerne for SølvRoret er enkle:

  • Du skal leve op til sikkerhedsreglerne for alm. havkapsejlads, dog skal der være en VHF-radio om bord.
  • Der ikke krav om målerbrev.
  • Der sejles i fem klasser: kølbåde under 30 fod, kølbåde 31 til 40 fod og kølbåde 41 fod og opad. I flerskrog er der to klasser. Fra mindre end 30 fod og fra 31 fod og større. Alle mål er længden målt i vandlinjen.
  • Første start går fredag 20. september kl. 12.00.
  • Der sejles mod uret – altså med Fyn om bagbord.

Prisen stiger, hvis du venter

Efter onsdag den 6. marts stiger deltagergebyret til 750 kr. Efter 3. juni og frem til den 19. september er prisen for deltagelse 1000 kr.

Du kan læse mere om SølvRoret her.

Du kan tilmelde dig ved at sende en e-mail til redaktionen@baadnyt.dk.

I mailen skriver du dit navn, bådnavn, bådtype og dit telefonnr. Derefter overfører du gebyret til Spar Nord på reg.nr. 9040 og kontonr. 4575 0325 97 skriv venligst SølvRoret og bådnavn på indbetalingen

To vindere på vej ud mod Storebælt. Niels Ditmar i Xc 42 vandt stor klasse. Ole Larsen i mini 650 Transat vandt lille klasse.

Vinderen af flerskrog lille klasse Ole Andersen efter målgangen. Han gennemførte de 134 sømil i en tid på cirka 20 timer.

content-loader
content-loader
content-loader