Gå til hoved-indhold
SølvRoret, singlehand sejladsen rundt om Fyn vil være verdens største singlehand sejlads.Kapsejlads
SølvRoret, singlehand sejladsen rundt om Fyn vil være verdens største singlehand sejlads.

SølvRoret – Havets Jernmand snart verdens største

Der er allerede 64 tilmeldte til SølvRoret. Bare 20 mere, så er det verdens største singlehand sejlads. Tilmeld dig til nu før prisen stiger.

Af katrine bertelsen |

BådNyts singlehand offshore kapsejlads SølvRoret – Havets Jernmand har ambitionerne i orden. Således fortæller redaktør Morten Brandt at planen er, at gøre sejladsen til intet mindre end verdens største offshore singlehand kapsejlads.

- Vi har nu knap fire måneder til starten, og i går rundede vi deltager nummer 64. Får vi 20 tilmeldinger mere, tangerer vi tilmeldingstallet fra den seneste Mini-transat, der så vidt jeg ved er verdens største. Sker det kan Danmark bryste sig af at huse verdens største offshore singlehand event, det kunne være stort, siger han.

Sejladsen, der arrangeres i tæt samarbejde med Svendborg Amatør Sejlklub, trækker deltagere på alle niveauer og fra flere forskellige lande. Især er tyskerne godt repræsenteret med hele 15 deltagere. Også Sverige, Schweiz og Slovenien er repræsenteret indtil videre.

- Vi håber naturligvis at se engelske sejlere og så ser vi gerne at nordmændene viser flaget. Sejladsen burde være udfordrende nok til at lokke de normalt meget eventyrlystne nordmænd ned fra bjergene, siger Morten Brandt.

Tilmeld dig nu - prisen stiger 3. juni

Er du endnu ikke tilmeldt men går du og overvejer deltagelse er det netop i denne uge et godt tidspunkt. Denne uge ud koster det 750 kr. at deltage, men fra mandag den 3. juni stiger prisen til 1000 kr. Med denne prisstruktur lægger eventen sig op af arrangementer inden for for eksempel triathlon hvor man bliver "belønnet" for at tilmelde sig i god tid.

- Det er en stor fordel for os at vi ved nogenlunde hvor mange der kommer til Svendborg den 20. September for at teste sig selv inden for ekstermsport for sejlere som vi mener SølvRoret er. Der ligger et større logistisk arbejde i at have det hele klappet og klar når sejlerne ankommer. Så derfor har vi lavet pristrappen, siger Morten Brandt, der er meget glad for den store tilslutning som sejladsen allerede har fået.

BådNyt er på plads til Palby Fyn Cup, hvor du kan tilmelde sig sejladsen. Du kan også vælge at tilmelde dig allerede nu på linket her.

Se hvem, der er allerede tilmeldt her.

content-loader
content-loader
content-loader