Gå til hoved-indhold
Foto fra Nordisk Mesterskab i Nyborg i 2013 taget af Nyborg Sejlforening.Kapsejlads
Foto fra Nordisk Mesterskab i Nyborg i 2013 taget af Nyborg Sejlforening.

Nordisk samarbejde i Albin Express

Med en norsk konge, der lige har købt en Albin Express og en Nordisk Cup ser det lyst ud for Express-klassen. Klassen vokser og det er blevet svært at finde en båd til salg.

Af katrine bertelsen |

Vi har før skrevet om Albin Express-klassen, der ikke lader sig skræmme af gamle både og faldende medlemstal. Express-klassen stormer frem, og er fulde af gode ideer og nye initiativer.

Formand for klassen, Hans Christian Ilskov Erbs har været til møde med svenskerne og nordmændene, om at stifte en nordisk klasseforening. Han skriver:

I en tid hvor man taler om nye klasser, og hvem der skal sejle hvad, så prøver de etablerede klasser også at forny sig. Dels for at holde niveauet højt, men også for at holde på medlemmer og prøve at tiltrække nye sejlere til klassen.

Scandinavian Express Association

En kold vinterdag i oktober mødtes Albin Expressernes bestyrelsesmedlemmer fra både Sverige, Norge og Danmark, for at tale fremtid for klassen. Det er første gang nogensinde. På dagsorden var stiftelse af ”Scandinavian Express Association”, fælles klasseregler, koordinering af kalender, samt oprettelse af ”NEECC” – ”North European Express Championship Cup”.

I skrivende stund er de enkelte klubber ved at undersøge, hvad der kan lade sig gøre, i form af stiftelse af en Skandinavisk klasse, men sikkert og vist er det, at man bestræber sig på at få fælles klasseregler, samt at koordinere kalendere, så det realistisk, for de der har tid og råd, at sejle i både Sverige, Norge, Tyskland og Danmark på én sæson!

”North European Express Championship Cup”

Det ser nu ud til at ”NEECC” i 2014 bliver en realitet. Der indgår 4 stævner i cuppen og der sejles bedst ud af 3. Det vil sige at hvis man som dansker skal gøre sig gældende, så skal man udenlands to gange i løbet af året.

De danske Expresser er inden for de sidste år kommet så langt op i niveau, at de efterhånden kan være med, hvor det er rigtig sjovt. Desuden tager en del danske både allerede til turen til både Tyskland og Sverige for at møde de bedste, så hvorfor ikke også overveje at sejle båden i Norge, som 2014 er vært ved det Nordiske Mesterskab?

Stævnekalender for ”NEECC” 2014

  • SM – Marstrand : 1. – 3. august
  • DM – Fåborg : 15. – 17. august
  • NM/NoM – Oslo : 22. – 24. august
  • TM – Flensburg : 12. – 14. september

Kong Harald har købt en Albin Express

Sidste år valgte den Norske Kong Harald at leje en Express, for at sejle onsdags-match på Oslo Fjorden. Dette gjorde at de deltagende Expresser voksede fra 16 både til 32 – på én sæson! For en måned siden valgte Kongen at købe sin egen express, som nu er ved at blive sat i stand. Dette har endvidere medført, at der er blevet støvsuget for Expresser i både Norge og Sverige, da alle vil kunne råbe ”styrbord” ved topmærket til en kongelig.

Skulle man have lyst til at erhverve sig en Albin Express, så er det for tiden derfor svært at finde dem til salg. Skulle man alligevel være så heldig at finde en, så kan de handles fra 65.000 kr. og opefter, alt efter stand. De fleste både er lavet i 1979 og 1980, men der er sidenhen lavet flere både. De sidste i midten af 2000. Som det ser ud på resultatlisterne, så kan en god gammel båd stadig følge med en ny!

Følg med på Albin Express-klubbens hjemmeside for mere info.

content-loader
content-loader
content-loader