Gå til hoved-indhold
Besætningen vandt sidste år Express-DM, da H-bådsverdensmesteren og Høj Jensen-sejlmageren Claus Høj Jensen var med.Kapsejlads
Besætningen vandt sidste år Express-DM, da H-båds verdensmesteren og Høj Jensen-sejlmageren Claus Høj Jensen var med.

Tysk Express-mesterskab: Ilskov Erbs vinder over 505-verdensmester

Fire danske Express-besætninger sejlede tysk mesterskab i Flensborg. Hans Christian Ilskov Erbs og co. vandt knebent med et point.

Af Troels Lykke |

Efter et DM, hvor vi ikke rigtig kunne få "gang i kassen", bestemt vi os for at det resultat ikke skulle være slutningen på sæsonen. Specielt ikke efter den supersæson vi havde i 2012.

Sådan skriver Hans Christian Ilskov Erbs fra Viby i Aarhus og fortsætter.

Derfor tog vi os tid til at tage turen over grænsen for at sejle Tysk Mesterskab. Båden stod jo alligevel på traileren, så det var bare at slibe lidt ekstra på bunden og så komme afsted..

Endelig et tysk mesterskab

Den Tyske Albin Expressklub havde endelig, efter mange års stigende medlemstal, taget sig sammen til at få lavet et Tysk Mesterskab, som de kaldte "Deutsche Expressen Pokal".

Stævnet skulle sejles på Flensborg Fjorden i forbindelse med Flensburger Förde Woche. Det ville på forhånd sige smuk natur, fladt vand og masser af vindspring - lige noget for et mandskab fra Vejle.

Der var 18 både tilmeldt, som må siges at være en god start på det første Tyske Mesterskab der nogensinde er blevet afholdt.

Til start var blandt andet den nykårede Danske Mester, Morten Arndal. Helt fra Lysekil i Sverige kom Arne Larsson, som før har vundet det Svenske Mesterskab i Express. Han havde samlet en Tysk besætning til stævnet.

505-VM guldgast blev sat på plads

Ny i Express var Tyskeren Martin Görge, som før har vundet VM i 505 sammen med Jan Saugmann. Selv vandt vi vist også DM sidste år og med et par stærke outsidere, blandt andet i form af talentet Andres Pinnow, så havde vi alt i alt et felt der tydede på masser af god konkurrence.

På forhånd havde vejrudsigten sagt let vind og sol. Den blev dog justeret lidt undervejs, men vi endte i nærmest de perfekte forhold vi havde håbet på. Lørdag med sol og lette vinde og søndag med jævn vind, med pust op til ca.9 m/s - og vel at mærke stadig på det flade vand.

Konkurrencen blev lige så hård som vi havde forventet. Arne Larsson lagde efter førstedagen hårdt fra land, med hans tyske besætning.

Morten Arndal var som sædvanlig hurtig og Martin Görge blev ved med at dukke op af ingenting. Efter 3 sejladser havde Arne lavet to 1.pladser og en 3.plads.

Tæt, tæt i toppen

Vi lå lige efter med 1 - 3 - 2. Efter os var Martin Görge og Morten Arndal, som begge havde 10 point, så alt var åbent endnu.

Søndag havde vi en smule mere vind. Arne lagde ud med at vinde 1.sejlads og vi kom ind som nr.4, så det så svært ud inden de sidste 2 sejladser.

Vi vandt dog 2.sejlads og alt var åbent igen, da Arne var taget for tyvstart. Vi vidste inden sidste sejlads, at vi helst skulle vinde og have en båd imellem os og Arne for at vinde stævnet.

Det lykkedes lige akkurat, så vi kunne tage fra banen, men sølle et points forspring. Martin Görge sejlede endnu engang stabilt og pressede sig ind foran Morten Arndal og tog 3.pladsen.

Det var et super fint opsat stævne og vi vil bestemt overveje at tage afsted næste år, skriver Hans Christian Ilskov Erbs.

Resultater

De danske vindere. Fra venstre: H .C. Erbs, Carsten Erbs, Klaus Lauridsen og Bjarne Pedersen.

content-loader
content-loader
content-loader