Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jena på 24 og Katja på 18 var verdens bedste i dag. Foto: Mick Anderson/Sailingpix

Dansk dobbelt-succes ved 49er-EM for kvinder - se DR-interview

Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen og Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen er nu placeret som 1. og 2. i den samlede stilling efter fredagens sejladser.

Af Troels Lykke |

Se DR Sport indslag her fra EM

Det ligner medaljer til de danske kvinder efter en fremragende dag ved 2013 SAP 49er & 49erFX European Championship i Aarhus.

Aarhus-favoritterne Ida og Marie skulle i dag forsvare deres føring på en svær bane tæt på land. Med mange tilskuere og live tv-dækning var der lagt op til sejlsport i verdensklasse - og tilskuerne blev ikke skuffet.

Allerede i første sejlads skabte skipper Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen jubel blandt de fremmødte danskere på molen ved Aarhus Lystbådehavn, da de vandt i sikker stil.

Det skriver journalist Anders Kongstad, der skriver for Sailing Aarhus.

Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen måtte nøjes med en fjerdeplads i den sejlads.

Schütt med fremme

I anden sejlads var det den danske båd med søstrene Maiken og Anne-Julie Schütt, som viste fremragende overblik på den udfordrende bane nær land. I tæt kamp med de tyske Görges-søstre sejlede de en flot andenplads hjem.

Tredje sejlads blev endnu en tæt affære, hvor kampen stod imellem Team Ida/Marie og Team Jena/Katja. De danske piger valgte hver sin side på første opkryds, men derefter fulgte en tæt kamp.

Kampen blev så tæt, at den australske båd med skipper Olivia Price og Caitlin Elks udnyttede det sidste lænseben og vandt sejladsen foran danskerne.

Vinden aftog inden fjerde og sidste sejlads, hvilket skulle vise sig at gøre det svært for danskerne. Efter en ellers fremragende start, hvor Team Jena/Katja og Team Ida/Marie rundede 2 og 5 ved topmærket, blev det sidste opkryds skæbnesvanger for begge besætninger.

Ida og Marie blev fanget på venstresiden tæt under land, hvilket sendte dem ned på en 13. plads. Jena og Katja fik reddet lidt af æren, men måtte tage sig til takke med en 8. plads. Det ændrer dog ikke ved, at danskerne har sejlet utrolig stabilt, hvilket sender dem til tops i stævnet.

De danske kvinders serie i første semifinale:

 1. Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen: 4,6,2,13
 2. Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen: 1,3,4,8
 14. Maiken og Anne-Julie Schütt: 14,2,14,15

I morgen bliver der sejlet endnu en semifinale inden søndagens finaler.

content-loader
content-loader
content-loader