Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Tysk sejler fik bommen i hovedet i dag. Foto: Mick Anderson/Sailingpix
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Warrer og Lang op på 6. plads - se nu tv-update fra fredagens dyster

Også Allan Nørregaard og Anders Thomsen er blandt de 16 første, når der sejles lørdag. Se DR-interview i dag fra 49er-EM.

Af Troels Lykke, Aarhus Lystbådehavn |

Torsdag aften blev Jonas Warrer og Peter Lang diskvalificeret i en af sejladserne for at have rørt rorpindsforlængeren på den svenske båd.

Det sendte dem ud af top-ti, men med tre gode placeringer fredag er de tilbage i medaljekapløbet. Båden ligger nummer fem før lørdagens semifinaler, der sejles mellem de 16 bedst placerede besætninger.

Minbaad.dk stod på kajen og så Warrer og Lang sejle sig gevaldigt op i tredje sejlads. De lå nummer 14 ved første mærke, men sejlede sig siden op på en andenplads.

- Vi havde en god dag, selvom vores starter ikke var de bedste. Vi mangler stadig timer i båden sammen fordi jeg har haft hjernerystelse og har været væk fra båden i en måned, men vi har virkelig god fart, siger Peter Lang til minbaad.dk, mens han skyller båden af.

Også Allan Nørregaard og Anders Thomsen er i semifinalen, hvor de starter fra en 12. plads. Brødrene Mads Emil og Christian Peter Lübeck nåede til gengæld ikke med i top-16 - blot et par point manglede.

Se resultater for mændene

Føring hos kvinderne

Danske både indtager både første- og andenpladsen ved EM i 49erFX-klassen, der sejles ud for Aarhus. Fredagens sejladser kunne følges fra kajen - en sjælden oplevelse for både sejlere og tilskuere.

EM for 49er og 49erFX foregik i dag strålende sol, gode vindforhold og et topmærke blot 100 meter fra land. De tilskuere, der fulgte med fra havnepromenaden kunne se de ofte tætte og ekvilibristiske manøvrer, når sejlerne skulle rundt om mærket.

Se resultater for kvinderne

I kvindernes 49erFX-klasse var der masser at juble over set med danske briller. Helt i front øgede Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen deres samlede føring efter dagens fire sejladser:

"Der var meget springende vindforhold på banen, og det var svært at lave topsejladser hver gang. Vi kommer ud med tre gode placeringer og en enkelt dårlig i dag. Det er vi rigtigt, rigtigt glade for," sagde Ida Marie Baad Nielsen i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

"Vi kom godt fra start hver gang, men herefter var det svært at vurdere, hvor man skulle sejle hen, og pludselig kom der bare nogle kæmpe vindpust ind over banen," supplerede Marie Thusgard Olsen.

Vi går klart efter sejren, men alt kan ske

Før dagens sejladser var de 16 bedste både skilt ud i et såkaldt guldfelt. De fire sejladser fredag gav placeringer som nummer 4, 6, 2 og 13 til den danske topbesætning. Forud for de sidste to dages sejladser har den danske besætning et solidt forspring på 14 placeringspoint ned til andenpladsen.

"Vi går helt klart efter sejren. Men i sejlads kan alt ske - især når vindforholdene er så ustabile som her," sagde Marie Thusgaard Olsen.

Med topmærket bare 100 meter fra land kunne sejlerne for en sjælden gangs skyld opleve at sejle med tilskuere tæt på.

"Vi kunne høre et jubelbrøl, hver gang vi kom rundt ved mærket. Det var helt vildt og bare SÅ fedt at opleve," sagde Marie Thusgaard Olsen.

Også dansk på andenpladsen

Den næstbedst placerede danske besætning med Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen lavede fredag en af feltets bedste serier med placeringer som nummer 1, 3, 4 og 8.

"Vi havde skyklapper på i dag og koncentrerede os kun om dét, der skete lige rundt om os selv. Det fungerede godt," sagde Jena Mai Hansen.

"Det var en dag, hvor det handlede om ikke at gå i panik, selv om den modsatte fløj pludselig rykkede. Vi vidste, at trykkene også nok skulle komme i vores side. I et lille felt som i dag er det ikke svært at få fri luft, og så kan man hurtigt komme igen, selv om man er lidt bagud," sagde Katja Salskov-Iversen.

De to sejlere har haft eksaminer i perioden lige op til EM - Katja er lige blevet student - så forberedelserne har ikke været optimale.

"Vores mål var egentlig bare at komme i guldfeltet (de 16 bedste, red), men vi har sejlet godt. Og nu må vi bare tage én dag ad gangen, som man siger," sagde Jena Mai Hansen.

Danske placeringer, efter dag 4
 (dagens placeringer)

 49erFX
 1.   Ida Marie Baad/Marie Thusgaard (4, 6, 2, 13)
 2.   Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen (1, 3, 4, 8)
 14. Maiken F. Schütt/Anne-Julie F. Schütt (14, 2, 14, 15)

 49er
 5.   Jonas Warrer/Peter Lang (3, 9, 23, 2)
 12. Allan Nørregaard/Anders Thomsen (5, 31, 29, 5)
 18. Mads Emil Lübeck/Christian Peter Lübeck (8, 15, 19, 28)

 

Tysk sejler fik bom i hovedet i dag. Foto: Mick Anderson/Sailingpix

Tilskuerne klappede, når danske både rundede topmærket. Foto: Mick Anderson/Sailingpix

 

content-loader
content-loader
content-loader