Gå til hoved-indhold
Allan Nørregaard og Anders Thomsen ses her lige efter at de sluttede med en andenplads i lørdagens 49er semifinale. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Allan Nørregaard og Anders Thomsen ses her lige efter at de sluttede med en andenplads i lørdagens 49er semifinale. Foto: Troels Lykke

Nørregaard og gast nåede ikke 49er-finale i første hug - Ida og Marie i front

OL-bronzevinder Allan Nørregaard og Anders Thomsen missede den direkte billet til søndagens finaler under 49er EM i efter klodset start i første semifinale. Warrer og Lang har otte point til bronze.

Af Troels Lykke |

Jonas Warrer og Peter Lang er direkte videre og ligger nummer fem ved EM, viser resultatlisten.

Begge danske herrebesætninger havde i gårsdagens sejladser svært ved at få starterne til at fungere, og måske var det derfor, at begge teams lagde aggressivt ud på startlinjen under dagens første semifinale-sejlads.

Jonas Warrer og Peter Lang kæmpede med landsmændene Allan Nørregaard og Anders Thomsen om den bedste start, og med et minut igen lignede det, at Allan Nørregaard og Anders Thomsen ville vinde starten.

Da starten gik, var det billede dog helt anderledes. Jonas Warrer og Peter Lang fik deres tilløb timet perfekt og sejlede lige over de danske konkurrenter.

Allan Nørregaard og Anders Thomsen ramte til gengæld den ene startbåd og måtte derfor foretage en straf i form af en 360 graders vending.

Det skriver pressechef for Sailing Aarhus, Anders Kongstad til pressen.

Undgik sidstepladsen

Det sendte Nørregaard og Thomsen ned på en sidsteplads fra starten af, mens Jonas Warrer og Peter Lang efter den gode start lå med helt i toppen. Med et dybt hug ud på venstresiden efterfulgt af et kryds tværs over banen rundede Warrer og Lang således topmærket som treer.

Men Jonas Warrer og Peter Lang formåede ikke at holde tredjepladsen og endte otter i mål. Allan Nørregaard og Anders Thomsen lå længe sidst under sejladsen efter den uheldige start, men fik med klog sejlads sejlet sig op og endte 13'er i det 16 båds store semifinale-felt

Anden sejlads var præget af meget let vind, og de to danske hold viste klassen med to meget flotte starter. Især Allan Nørregaard og Anders Thomsen virkede særdeles tændte efter den dårlige første sejlads og endte efter en skarp sejlads toer i mål.

Jonas Warrer og Peter Lang blev sekser i sejladsen, der samtidig var den sidste i mændenes semifinale-serie.

Resultaterne fra dagens to sejladser betyder, at Allan Nørregaard og Anders Thomsen ligger på en samlet 13. plads. Det rækker ikke til en finale-billet, som blev delt ud til de otte bedst placeret på resultatlisten efter semifinalerne.

Jonas Warrer og Peter Lang kan til gengæld glæde sig over at have sikret sig direkte adgang med en samlet 5. plads - med otte point op til tredjepladsen.

- Der er mange point i spil, så vi kan godt nå bronze, vi vil sejle aggressivt om vi bliver 4 eller 9 er lige meget, siger Jonas Warrer, mens han nyder en øl ved Hans Natorps båd, Rosalina, som DS-formanden er medejer af og som er VIP-båd i stævnet.

Allan Nørregaard og Anders Thomsen får dog endnu en chance for at sikre sig en billet til finalen, når der i morgen, søndag, sejles de såkaldte "Petit finals" kl. 13. Her deltager besætningerne fra nr. 9 til 17, og vinderen af "Petit finals" får adgang til finalen, som sejles kl. 15.

Ida og Marie fortsat nummer 1

Hos kvinderne er både Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen videre til
søndagens finale sammen med de danske forhåndsfavoritter Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen.

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversensejlede sig dog ned i feltet med placeringer som nummer 6 og 10 i dagens to semifinaler.

Før lørdagens sejladser lå det stærke hold toer efter en fremragende dag fredag , men ligger inden søndagens finale på en fjerdeplads. Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen sikrede sig en 3. og 9. plads i de to sejladser og kan fortsat glæde sig over at sejle i den gule førertrøje.

- Jeg vil ikke sige at de er sikre på noget endnu, der sejles om mange point og der er lovet let, springende vind, siger en forsigtig Thomas Jacobsen på havnen i Aarhus.

I den første sejlads var det Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der vandt starten på venstre side. Med et langt hug ud på den ene fløj så det rigtig godt ud for de to danskere.

De tog føringen ved første topmærkerunding med brasilianerne Martine Grael og Kahena Larsen Kunze et par meter efter. Ved bundmærket havde brasilianerne overtaget føringen, og den slap de ikke resten af sejladsen.

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen lignede derfor i lang tid en sikker toer, men sidste lænseben skulle vise sig at blive en kedelig affære for det danske team.

En dobbeltbomning og en kambolage med et mærke kun 20 meter fra målstregen kostede dem fire placeringer. En stor streg i regningen efter en eller flot sejlads.

I mellemtiden kom førerbåden med Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen susende og viste hvorfor, de betegnes som nogle af de bedste i verden på lænse-benet. Med en suveræn slutspurt snuppede de tredjepladsen.

Starten på anden sejlads blev en skidt en af slagsen for begge danske hold. De danske kvinder kom slet ikke ordentligt af sted, og et slag ud på højresiden blev dyrt.

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen var rigtig langt nede og måtte
kæmpe sig op i den lette luft. Det samme var tilfældet for Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen.

I sejlsport er starter tit og ofte altafgørende, og ingen af holdene formåede efter den sløve start at sejle sig op i toppen af feltet.  Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen sluttede tier, mens Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen nappede 9. pladsen.

Se resultater for kvinderne

Kvinderne sejler finaler i morgen søndag kl. 13, derefter følger herrerne.

Danske placeringer, efter dag 5

49erFX
 1.   Ida Marie Baad/Marie Thusgaard (3, 9)
 4.   Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen (6, 10)
 16. Maiken F. Schütt/Anne-Julie F. Schütt (16, 14)

 49er
 5.   Jonas Warrer/Peter Lang (8, 6,)
 12. Allan Nørregaard/Anders Thomsen (13, 2)

content-loader
content-loader
content-loader