Gå til hoved-indhold
Skærmen på Garmin 8008 er en af de mest teknologisk avancerede og brugervenlige der ses på markedet. Foto: Troels LykkeUdstyr
Skærmen på Garmin 8008 er en af de mest teknologisk avancerede og brugervenlige der ses på markedet. Foto: Troels Lykke

Ny kraftig Garmin kortplotter med iPad-touch

Den amerikanske kortplotter, Garmin 8008, bygget i Taiwan, kom til Fredericia. Minbaad.dk så den. Kortplotteren, der kan flushmonteres, er med en 10 herz antenne og dermed lynhurtig.

 

Af Troels Lykke |

Den otte tommer skærm på Garmin 8008, kan betjenes med touch, præcis som på en smartphone eller en iPad, hvilket forbrugerne efterhånden forventer også er på det maritime udstyr.

Garmin fortæller nemlig at den leveres med SVGA-touchscreen, som standard med et globalt satellitunderstøttet konturkort og har zoom ved hjælp af en fingerbevægelse og andre berøringskontrolelementer, som giver intuitiv betjening. 

Antirefleks og LED-baggrundsbelysning gør denne serie den nemmeste at se i klart sollys. Og automatisk dæmpning giver fremragende synlighed om natten.

Markant hurtigere svartider

- Processoren i kortplotteren er markant hurtigere end på tidligere modeller og det betyder at du hurtigere zoomer ind eller når en rute er lagt, det skyldes blandt andet at man har en 10 herz antenne, hvor det før var en 1 herz antenne, det betyder at den opdaterer ti gange så hurtigt som tidligere modeller, forklarer Søren Vesth til minbaad.dk.

Kortplotteren kan også udveksle data med ens iPad, så man fx kan overføre sin rute fra sin iPad til kortplotteren, der også kan kobles til ekkolod, autopilot, multimedie, apps, motordata, video, radar og andet. 

Garmin 8008 koster 31.999 kroner. Se mere på www.garmin.dk 

Kortplotteren kan også betjens fra Garmins nye sejlerur quatix til 3.499 kroner. Foto: Troels Lykke 

content-loader
content-loader
content-loader