Gå til hoved-indhold
Garmin quatix forventes at være klar i butikkerne i første kvartal af 2013 til en vejl. pris på kr. 3.499 KronerUdstyr
Garmin quatix forventes at være klar i butikkerne i første kvartal af 2013 til en vejl. pris på kr. 3.499 kr.

Nyt Garmin quatix sejlerur gør selv James Bond glad

Garmin Int. Inc. lancerer i dag sit første marineur quatix™ - et GPS-armbåndsur til sejl- og motorbådsfolket. Effektivt til kapsejlads og med MOB-funktion og vildt mange andre funktioner.

Af Troels Lykke |

xquatix uret fra Garmin er udstyret med de vigtigste funktioner indenfor marinenavigation og sejlads, og integrerer samtidig Garmins brancheførende GPS-teknologi og brugervenlig interface. Det forklarer Garmin i denne artikel til pressen.

quatix giver sejlere mulighed for at overvåge de vigtigste marinedata over farvands- og vind- og vejrforhold direkte fra deres håndled, mens de nyder friheden på de åbne vande.

"quatix viser de mest grundlæggende og kritiske marinedata og indeholder flere funktioner end noget andet ur til sejlads," siger Dan Bartel, Garmin’s vice president of worldwide sales.

"Ud over Garmins brugevenlige interface og trådløse integration med allerede eksisterende marine-enheder fra Garmin, er quatix et stilfuldt hjælpeværktøj til alle typer af sejlere."

Effektivt værktøj til kapsejlads
quatix integrerer avancerede værktøjer til kapsejlads, og hjælper sejlerne med at træffe de rigtige beslutninger i pressede konkurrencesituationer. quatix kan nemt oprette en virtuel startlinje mellem to GPS waypoints.

Det forbinder herefter startlinjen med den indbyggede nedtællings-timer til at beregne både afstanden til linjen samt den ønskede hastighed og nedtælling, så båden passerer linjen med maksimal hastighed ved det nøjagtige starttidspunkt.

Når sejladsen er begyndt, skifter uret til "tack-assist"-tilstand og angiver, om båden befinder sig en rummer eller skralder, for derved at give information om optimale halse for at opnå en mere effektiv og kontrolleret sejlads.

Al information direkte på dit håndled
quatix er det eneste marineur, der indeholder alle de mest anvendte marinefunktioner i én integreret enhed. quatix leverer marinedata, såsom info om tidevandsforhold, COG, SOG, og VMG, samt viser fart og ankeralarm. quatix er også udstyret med ABC-sensorer (altimeter/højdemåler, barometer og kompas), der giver sejlere oplysninger i realtid om de omgivende forhold.

Det indbyggede barometer kan anvendes til at forudsige vejrskift, og dermed hjælpe med informere om et kommende uvejr/storm. Endelig oplyser urets tre-akset, elektronisk kompas om retning også selvom båden ikke er i bevægelse.

Føl dig tryg
Ud over at vise vigtige marinedata, hjælper quatix også med sikkerheden. Med den integrerede MOB-funktion - mand overbord - kan uret automatisk udløse en MOB-alarm på en Garmin-plotter.

Dette gør det muligt for kaptajnen at se, hvis nogen der bærer et quatix marineur er faldet overbord. Hvis fartøjet er udstyret med en autopilot fra Garmin, kan plotteren derefter aktivere autopiloten og navigere tilbage til den sidst kendte position.

Bygget til barske betingelser
quatix er bygget til at modstå de mest barske betingelser til søs og er udstyret med en solid urkasse, der kan modstå stød, og hærdet mineralglas, der kan modstå ridser.

qautix har et stort LCD-display med LED-lys og en robust urrem i polyuretan. quatix er vandtæt ned til 50 meter og har en lang batterilevetid. Op til 6 uger i ur-tilstand og op til 16 timer i GPS-tilstand.

Almindelige urfunktioner omfatter alarmer, toner, vibrationsalarmer, timer, stopur og verdensur med mulighed for at vise flere tidszoner samtidig.

Trådløs tilslutning overalt på båden
quatix har trådløs opkobling og integration til både BlueChart ® Mobile og HomePort™ til overførsel af waypoints, ruter og spor via ANT™.

quatix giver også mulighed for trådløs styring af båden, hvis fartøjet er udstyret med et autopilotsystem fra Garmin. quatix tilsluttes trådløst direkte til GHC-10 og giver kontrol over autopiloten.

Pris og tilgængelighed
Garmin quatix forventes at være klar i butikkerne i første kvartal af 2013 til en vejl. pris på kr. 3.499 Kroner. For yderligere oplysninger om quatix, kan du besøge www.garmin.com/quatix

 

content-loader
content-loader
content-loader