Gå til hoved-indhold
Havne
Sådan kommer den nye havn til at se ud, selvom en del borgere har protesteret.

Skovshoved Havn udvides - trods store protester

Så fik borgmester Hans Toft alligevel gennemført Skovshoved Havns udvidelse, skriver en sur borger. Se bare på Tuborg Havn, lyder det blandt andet.

Af Troels Lykke |

Demokratiet i Gentofte Kommune er en underlig størrelse. Det er ret usædvanligt, at et mindretal vinder over et flertal.

Det skriver Merete Fisher-Nielsen i Lokal.Avisen. Hun bor på Strandvejen ved Skovshoved Havn, nord for København

Omkring 850 underskrifter, plus mange skriftlige indsigelser, og mange, mange læserbreve har vist en ekstrem stor modstand mod at få en stor moderne marina i det gamle Skovshoved.

Borgmesteren havde ovenikøbet også svært ved at få tilmeldinger nok til de 80% af de nye bådpladser, som var nødvendige for at få projektet gennemført.

Derfor blev der søgt efter bådejere uden for kommunen med 'lokkemidler' som 'investeringsfordele' og andre 'godteposer'.

Det gav pote! Borgmesteren fik de 80% dækket ind, og havneprojektet kan nu blive gennemført. 200 nye bådejere kan nu komme til at ligge i Skovshoved Havn, og borgmesteren er glad.

Men de 200 nye bådpladser er på bekostning af ca. 1.000 Gentofteborgeres skriftlige modstand og ca. 200-250 borgeres sundudsigt, som nu forsvinder.

Ingen kompensation til borgere 

At have det fantastiske privilegium og store glæde at kunne se ud over Øresund fra sin bolig giver en ubeskrivelig stor livskvalitet, men også en ubeskrivelig stor ejendomsskat.

Alle beboerne i Skovshoved plus de mange mennesker, som bliver ramt af havnens udvidelse mod syd og nord, får ikke kompensation eller nogen form for 'godteposer' i form af f.eks. nedsat ejendomsskat eller en godtgørelse for tabt ejendomsværdi, hvilket bliver en ret væsentlig størrelse.

Den nuværende gamle og meget hyggelige havn trænger bestemt til renovering. Men at lave den om til en stor, moderne marina vil fjerne intimiteten og det hyggelige miljø og vil aldrig kunne matche eller klæde den gamle fiskerby i Skovshoved.

Se på Tuborg Havn

Se på Tuborg Havn, den er blottet for miljø, hygge og intimitet, og er ikke et sted, hvor man har lyst til at gå en tur, og har i øvrigt masser af ledige bådpladser.

Skovshoveds nye kæmpemarina bliver nu gennemført. Men IKKE med et flertal fra befolkningen i Gentofte Kommune. En prioritering, som er svær at forstå.

content-loader
content-loader
content-loader