Gå til hoved-indhold
Mads Kolte-Olsen og Hans Natorp i Odense. Foto: Troels LykkeSejlklubber
Mads Kolte-Olsen og Hans Natorp i Odense. Foto: Troels Lykke

Info fra Dansk Sejlunions generalforsamling

Minbaad.dk er i Odense til Dansk Sejlunions generalforsamling. Her et udsnit af hvad der blev sagt om eftermiddagen.

Af Troels Lykke |

Generalsekretær i Dansk Sejlunion, Mads Kolte-Olsen, informerer kl 13.47 om budgettet i Odense på Scandic Hotel, hvor 52 ud af 270 sejlklubber er mødt op:

Mangler to medarbejdere i Dansk Sejlunion, ansættelse sker efter sommerferien, Christian Steffensen er stoppet og Allan Borch stopper.

Der skal være fokus på at skabe værdi for sejlerne.

Kontingent bliver på 2013 niveau. Der skal være et overskud på 150.000 kroner i 2014. Der skal være stram styring af udgifter og likviditet.

Henrik Balle fra Tejn Sejlklub, Bornholm, kommenterer:

Han efterlyser regnskab fra 2011 og 2012, så man kan følge udviklingen, så man bl.a. kan acceptere et underskud (som der var sidste år).

Budget-tallene siger ikke noget, de siger ikke noget om hvor har man sparet eller brugt penge tidligere.

Christian Lerche fra Hellerup Sejlklub og Marianne fra Kolding Sejlklub er også på talerstolen og er heller ikke imponeret over Dansk Sejlunions rapportering om budgettal.

Mads Kolte-Olsen kan godt følge kritik og han vil næste år give en bedre rapportering om budget, hvor realiseret tal også kommer med.

Mads Kolte-Olsen, kl 14:31

Vi skal have en lækker administration, vi skal have en årsplan, vi skal udnytte ressourser, vi skal kende vores rutiner, vi skal være kendt som kunde- og serviceorienteret, man skal være glad for at ringe ind til Dansk Sejlunion, siger han bl.a.

Jacob Frank, Nyborg Sejlforening:

Der er dæleme sagt mange fine ord ( i dag, red.)og de kan ikke gøre det alene. Kigger man på medlemstal, så er de dalene og folk sælger deres både. Dengang vi var unge, der var der en gejst, det er der ikke mere. Den eneste tilgang vi har, er på sejlerskolen.

Sejler fra Sønderborg, Ewald Andersen:

Kunne godt tænke mig at man så længere frem end til 2014. Der hvor vi kommer fra har vi planer fem år frem.

Mads Kolte-Olsen er enig i at man skal ha en længere horisont, når man planlægger. Han fortæller også at man henter inspiration fra klubber der lykkedes. Kig efter successer, lyder det fra generalsekretæren.

Hans Natorp, formand for Dansk Sejlunion, er gået på talerstolen, vi forsøger at citere ham, men det er svært. Men han kommer med et vedtægtsændringsforslag om associeret medlemsskab.

Noget der giver tale og møderet, men ikke medbestemmelse eller stemmeret. Associeret medlemsskab kan gives til interesseorganisationer, som fx klasseorganisationer.

Jacob Frank, Nyborg Sejlforening,er på talerstolen. Han forstår nemlig ikke Hans Natorp og bestyrelsens forslag.

content-loader
content-loader
content-loader