Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Guldpokal-vinder Kæstel: Vi havde farten

Vi taler med den 52-årige Hellerup-sejler, Søren Kæstel, der er skrap i store felter. Han vandt Folkebådenes Guldpokal for 3. gang. Det skete med bådejer Erik Andersen og Johs Ege Olsen.

Af Troels Lykke |

Søren Kæstel vandt Folkebådens internationale Guldpokal i 2007, 2008 og nu igen i Tyskland i Niendorf

Sejren kom i hus i en Folkebåd, DEN 873 fra 1983 med alumast og alubom og North Sails. Båden ejes af gasten Erik Andersen fra Faaborg. Han var også om bord med den anden gast Johs Ege Olsen.

- Det er en virkelig god båd, vi havde god fart på førstedagen lagde vi ud med en 1. og en 3. plads. Stævnet handlede meget om at komme ind til land og slå nogle gode slag derinde, men ellers havde vi al slags vind i stævnet, siger Søren Kæstel, der er gode til store felter fra Drage-sejlads, hvor han i mange år har sejlet med Frank Berg, der har vundet adskillige danske mesterskaber.

- Vi var 55 både til Guldpokalen og det er noget andet end at sejle i felter på 20-30 både, siger Søren Kæstel, der også har en fortid i Starbåden, hvor han i 1992 forsøgte at kvalificere sig til OL med rorsmanden Christian Frederiksen.

Om at vinde Guldpokalen for 3. gang, siger Kæstel, der til dagligt er el-installatør:

- Nu er jeg jo 2. generations Folkebåds-sejler jeg startede i 2004, men det er utroligt det kan lade sig gøre at vinde, men jeg er ikke så overrasket, som jeg var det første gang jeg vandt pokalen.

Nummer tre til Guldpokalen blev i øvrigt Kerteminde-sejleren Erik Køster.

 

content-loader
content-loader
content-loader