Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Christian Thomsen og mandskab tog guld. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Kolding-sejler Christian Thomsen vinder DM i Folkebåd efter slutspurt

Dagen før DM-finalen førte Kolding-sejleren Heines Nielsen, men det var klubkammeraten, Christian Thomsen, der satte en flot serie ind på sidstedagen og vandt i Kragenæs.

Af Troels Lykke |

Christian Thomsen er en tidligere topsejler i Snipe, han er også tidligere dansk mester i Folkebåd.

Nu gjorde den drevne sejler det igen i Kragenæs foran 29 Folkebåde, hvor han den sidste dag satte en 2. og 3. plads ind, viser resultatlisten.

Lige efter fulgte John Wulff fra Jægerspris og Brian Frisendahl fra Sundby Sejlforening, også tidligere dansk mester i Folkebåd, tog bronze.

Mesterskabet, der nok vil huskes for den manglende mållinje i første sejlads, bød siden på otte spændende sejladser i både strøm og mange vindspring.

- Det var svært at sejle derude, kan jeg godt skrive under på, siger Ditte Andreasen, formand for Folkebåds-klubben, der hyggede en del på land i Kragenæs Sejlklubs telt, der var sat op til stævnet.

- DM betyder meget for os, også socialt, derfor sejler vi ikke bare et DM i en forlænget weekend og derfor sejlede vi fra onsdag til lørdag. Og heldigvis har mange taget deres familie med, siger Ditte Andreasen til minbaad.dk.

Hurtig båd til 100.000 kr.

En af de nye i klassen er Laser-sejler Flemming Palm, der har købt en brugt, men hurtig Folkebåd til 100.000 kroner.

- I det beløb indgik også en træmast til 7.000 kroner og en ny alu-bom, træmasterne er fine nok, men en alu-bom er det bedste. Min båd er over tyve år gammel, men den er stadig hurtig, det er vores manøvre, som vi taber på, siger Flemming Palm, der bruger Folkebåden til at sejle tur i.

Men hvad siger konen til så lidt plads, spørger vi Kerteminde-sejleren.

- Hun har ikke prøvet andet, siger han og griner. 40-årige Flemming Palm trailer i øvrigt ikke båden rundt efter en stor bil, han sejler frem til stævnerne i stedet og det går fint.

Vinderne kommer fra Kolding Sejlklub.

Vinderne ved DM i Folkebåd.

content-loader
content-loader
content-loader