Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fotograf på vand: FischerPhoto.com, foto på land: sejlfoto.dk
Kapsejlads
Kapsejlads

Wayfarer-stævne i Aarhus gav mange svømmeture

Niels Alslev og Anders Pjetursson vandt blandt 21 Wayfarer i forrige weekends Aarhus Festuge-sejlads. Søren Svarre leverer atter en reportage, denne gang fra en stormende weekend.

Af Troels Lykke |

Wayfarerne benyttede rammerne af Århus festuge til afholdelse af årets udgave af Jysk Mesterskab, fortæller Søren Svarre fra Roskilde Sejlklub. Han fortæller videre.

Det var med stor fornøjelse, at vi endelig fik banket et stævne af i Aarhus, da det er noget siden, at klassen sidst har sejlet et stævne der.

21 joller var tilmeldt, hvilket bestemt er mere end godkendt. Som rygtet vil vide, blev der serveret frisk til hård vind i lange baner i sidste weekend.

Selv om Bravo banen lå relativt tæt på land, så var der ingen ”sikker læ” at hente på den konto. Rygtet vil også vide, at der til tider blev målt 15-16 m/sek., så der var noget at se til for alle, ikke mindst at få jollerne til at gå i det friske trim og korte bølger.

Lokale tog andenplads

Hvem mestrede så det bedst? Ud på toppen kom W10594 Niels Alslev/Anders Pjetursson i overbevisende stil. Sikre hænder med en serie bestående af kun 1 og 2.  Lokale W10812 med Mogens Just/Helle-Emsvang landede en andenplads dog med en DNC søndag.

W10797 fra Roskilde som typisk også markerer sig godt ”in a fresh breeze” svinehang sig ind på 3. pladsen. Skipperpladsen var lånt ud til Søren Kjær, mens jollens normale gast fik tingene til at spille i forskibet.

Gik i kylling-mode - blev på land

Undertegnede i W10649 gik i kylling-mode om søndagen og blev på land med udsigten til en gentagelse af lørdagen, hvor kun to sejladser blev afviklet inden sejlerne blev sendt på land pga. for vilde forhold.

Min gast fik tjansen i en anden jolle søndag – dejligt at se, når gaster ikke kan få nok. Med til dette freelance job fulgte også en ufrivillig badetur og et par lærerige friskvejrs quick-bomninger (læs – ikke planlagte).

Mange var ude at svømme

Wayfarerne siger tak til Århus Sejlklub for et heftigt stævne, hvor grill-forplejningen prompte efter sejladserne på land skal bemærkes.

Alle vil huske dette stævne også for den store procentdel af feltet, som ikke måtte nøjes med blot en enkelt svømmetur.

Årets nationale Wayfarer stævner er nu afsluttet, og vi kan se tilbage på fire gode stævner, hvor der har været godt fremmøde, høj puls og fællesskab.

Vi kan glæde os over en fornuftig tendens i antallet af deltagere, og forventer naturligvis endnu større fremmøde næste år.

Prøv en Wayfarer

Der er naturligvis mange gode sejlture endnu i 2013, men kapsejladssekretæren siger tak til alle de frivillige i sejlklubberne og til sejlerne for dette år.

Smut forbi Wayfarer.dk, hvis du skulle have lyst til en tur i en Wayfarer.

Kapsejladskalenderen 2014 er nu under planlægning. Vil din sejlklub have besøg af en hyggelig og race ivrig klasse, så kontakt endelig undertegnede via www.Wayfarer.dk

SWS Kapsejladssekretær, Søren Svarre / W10649 Krabask

content-loader
content-loader
content-loader