Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Selv om vinden drillede fik sejlerne syv gode sejladser. Fotos: Anders Lund.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Wayfarer-DM med stor tilslutning - Wayfarer-importør vinder

Vanen tro deltog ikke mindre end 27 både til årets DM for Wayfarer med Svendborg Sunds Sejlklub som arrangør. Se fotos fra stævnet, som Ove Skovgaard-Mortensen vandt med Dennis Nielsen.

Af katrine bertelsen |

Wayfarer-klassen er utrolig stabil hvad angår deltagerantal til stævner. DM i Svendborg var ingen undtagelse hvor 27 veloplagte Wayfarer-besætninger tog hul på årets DM i lørdags.

Dagen bød på en del ventetid, da vinden efter en sejlads besluttede sig for at dø helt, men baneleder Thomas Jørgensen og ”føl” Anders Lund sendte sejlerne på land, for igen at få dem på vandet ved 15-tiden.

Sejlerne fik i alt tre gode sejladser lørdag – omend flere ikke havde set afvisermærket på toppen – før de igen kom på land ved 18-tiden.

– Så fik de lidt gaffa-tape, så de kunne klistre banekortet fast i båden, fortæller formand for Svendborg Sund Sejlklub, Kjeld Hansen.

Fest med protest

Strandgården i Rantzausminde var centrum for begivenhederne, og her var dækket op til festmiddag, der dog blev forstyrret af et heftigt regnvejr, men blev reddet at nogle partytelte, der hurtigt blev rejst.

– Der var optræk til enkelt protest, men det blev klaret i mindelighed under festmiddagen, siger Kjeld Hansen til minbaad.dk.

Søndag med forhindringer

Søndagens sejladser skulle starte kl. 10, men hver gang banen var lagt ud og startproceduren igang, sprang vinden. To gange måtte banen omarrangeres, og da det endelig blev tid, kunne de ivrige sejlere ikke holde sig tilbage og der blev tyvstartet.

Langt om længe kom sejladserne igang, og det blev til fire sejladser søndag, med tæt løb mellem de forreste. Det var også lykkedes at lokke nogle af de lokale sejlere med, bl.a. Hans Jørgen Riber der tidligere har sejlet OL i 470’er, der endte på en 6.plads.

Sejren gik til Wayfarer-importør Ove Skovgaard-Mortensen og Dennis Nielsen fra Farum Sejklub, Mogens Just og Helle Emsvang fra Kaløvig Bådelaug på en 2.plads, og Søren Jensen og Annette Hansen, også fra Farum, på 3.pladsen. 

Se den fulde resultatliste på Svendborg Sund Sejlklubs hjemmeside (PDF).

content-loader
content-loader
content-loader