Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Trængsel på banen til Wayfarer DM

Også Wayfarerne fik lidt for meget luft til deres DM i Rungsted i weekenden. Men stemningen var høj for de 25 både, der deltog i DM. Se flot fotoserie.

Af katrine bertelsen |

Minbaad.dks Søren Svarre var på vandet til DM for Wayfarer. Han skriver:

Wayfarer klassen udkæmpede sit DM-slag i sidste weekend, hvor KDY/Rungsted lagde baner til en dyst over syv sejladser for 25 joller. Mange mandskaber leverede varierende resultater i de enkelte sejladser, og det var efter lørdagen svært at være sikker på hvem, som ville komme ud på toppen. Men det lykkedes igen i år Søren Jensen/Annette Hansen fra Farum Sejlklub at slippe af sted med DM titlen.

Dermed gentog de bedriften fra 2012 – i år var der dog ikke nogen komfortabel margin til nr. to. Kun ét enkelt point udgjorde afstanden til nr. to, Niels Alslev/Anders Pjetursson også fra Farum og seks point til nr. tre, Christian Milert Hansen (Farum Sejlklub)/Henrik Hamann (Birkerød Sejlklub).

Nyt blod til klassen

Mandskaberne på anden- og tredjepladsen er relativt nye i klassen, og det er kun glædeligt, at konkurrencen i klassen skærpes med friske folk i feltet. Andre sejlere er kommet til og mindre aktive er blevet mere aktive, så samlet glæder klassen sig over en god puls ved årets stævner.

Mange havde set frem til, at dysten skulle stå på Øresund, idet håbet om gode surf bølger etc. var stort. Vind fra land lagde dog en vis dæmper, og lørdagen var meget fredelig. Som søndagen skred frem fik vi fornøjelsen af relativ friske forhold – dog stadig vind fra land, og dermed med begrænset bølgehøjde.

En del strøm og vinddrejning gav nogle steder på banen visse udfordringer mht. at holde drive gennem søerne, og trekantbanen blev spilermæssigt en udfordring, som for nogle endte med ”shit… vi kan ikke bære spileren…” ned med kiten og videre på genua tæt på hårdt kryds.

Trængsel på banen

Et helt særligt menupunkt under dette DM viste sig at være manøvrering gennem det J/80 felt, som også var sluppet løs på ”vores” DM bane. Som sejlere er vi jo vant til at deles og arbejde sammen, men det var en udfordring at finde fri vind bag ”muren”, når op til fire til seks J80’ere samtidig planer side om side med hver 80 kvm gennaker. Visse eder og forbandelser blev hørt (f.eks. fra undertegnede i W10649).

Som andre sejlere på Øresund har berettet, så endte søndagen med en heftig vindstigning, som bevirkede aflysning af 8. sejlads. I W10649 benyttede vi ventetiden inden 8. sejlads til en halvvinds planetur mod Hven.

Da vi vendte for at holde bedre styr på dommerbådens startsignaler blev vi mødt at et noget truende syn rent vindmæssigt. Da vi nåede tilbage til dommerbåden fra planeturen ud i sundet, stod det hurtigt klar for os, at det nu handlede om at komme i havn. Det blev en kort men heftig tur i kulinglignende forhold med en revet genua som resultat.

Stort tillykke til de ”nye” Danmarksmestre og til alle som i denne weekend var med til at give Wayfarerklassen høj puls ved årets DM. Til slut siger SWS endnu en gang tak til KDY og alle frivillige for en frisk weekend i Rungsted – og ikke mindst for super forplejning i restauranten lørdag aften!

For at låne et lille citat, så er den gode nyhed som bekendt, at i næste uge bliver det endnu en gang ”meget bedre…”.
Det sker, når der sejles Jysk Mesterskab, som den del af Århus Sailingweek/Århus Festuge.

Sejlerhilsen, Kapsejladssekretær SWS, Søren Svarre W10649

Se resultater fra stævnet her. 

Fotos: FischerPhoto og Søren Svarre

content-loader
content-loader
content-loader