Gå til hoved-indhold
Ingen vind afgjorde regionsfinalen til fordel for Viktor Ogeman og besætning. Foto:Match Racing DenmarkKapsejlads
Ingen vind afgjorde regionsfinalen til fordel for Viktor Ogeman og besætning. Foto:Match Racing Denmark

Svensk sejr i Nations Cup regionsfinale

Svenske Viktor Ogeman og besætning løb med sejren i den europæiske Nations Cup regionsfinale i matchrace i den forgangne weekend.

Af katrine bertelsen |

Svenske Ogeman og hans besætning vandt den europæiske regionsfinale i Nations Cup i Lelystad i Holland i går. Det svenske flag kommer derfor til at vaje ved Nations Cup Grand Final i Middelfart til august.

Efter netop at have vundet den europæiske regionsfinale i dette års Nations Cup i Lelystad, Holland, i weekenden, siger Viktor Ogeman, den unge svenske skipper, at hans oplevelse i DS37-båden måske giver ham et lille forspring i Nations Cup Grand Final, når eventen løber af stablen i Middelfart i august måned.

Sammen med sine to holdkammerater, Herman Andersson (bow/pit/trim) og Patrik Sturesson (taktik og storsejl), lykkedes det Ogeman at slå Finlands Staffan Lindberg i finalen 2-0 i en kraftigt aftagende vind søndag.

- Det er en fantastisk følelse, sagde Ogeman. - Nu glæder vi os til at dyste i vores første grade 1 stævne - og det er så intet mindre end Nations Cup! Vi forventer, at konkurrenceniveauet vil være rigtig højt, men også, at vi måske har en lille fordel i og med, at vi jævnligt træner i DS37'er-båden i vores klub derhjemme, GKSS.

Ogeman førte efter fredagens sejladser i let vind den indledende round robin blandt de syv sejlende hold med fire sejre. Lørdag dominerede danske Aschenbrenner, der entrerede konkurrencen med den højeste ISAF-ranking (nr. 18). Han viste, at man godt kan vinde match race-sejladser, selvom man er bagud. I fire af hans seks sejladser tabte han starten på sejladsen men slog alligevel sin konkurrent inden første læmærke.

Aschenbrenner vandt round robin-sejladsen, valgte at møde Ogeman i semifinalen, og i den sidste sejlads lørdag vandt han 1-0. I den anden semifinale vandt Lindberg sin første sejlads mod Mati Sepp (Estland). Søndag havde vinden lagt sig så meget, at den løbsansvarlige valgte at afslutte sejladsen tidligt og besluttede, at Ogeman havde vundet.

Grand Final i Middelfart

Den endelige og helt afgørende Nations Cup Grand Final finder sted i Middelfart den 6.-10. august og vil for herrernes vedkommende blive sejlet i DS37'ere, mens kvinderne skal sejle i Match 28'ere. Alle besætninger får det svært og må lære forholdene i Fænøsund ud for Middelfart Marina at kende. Fænøsund er af sejlere kendt som et forholdsvist smalt vand med stærk, skiftende strøm og lokale vinde.

Nations Cup, der afholdes hvert andet år, er en slags udstillingsvindue for spirende matchrace-talenter, og tidligere vindere tæller bl.a. Ed Baird, der vandt America's Cup i 2007. 

Resultater:

 • 1. Viktor Ogeman (Sverige)
 • 2. Staffan Lindberg (Finland)
 • 3. Joachim Aschenbrenner (Danmark)
 • 4. Mati Sepp (Estland)
 • 5. Jurjen Feitsma (Holland)
 • 6. Felix Oehme (Tyskland)
 • 7. Martin Mehus (Norge)

Regionsfinaler:

 • Nordamerika og Caribien - Bridgetown, Barbados: 30.- 3. februar 2013
  Vindere: Open: Dustin Durant (USA). Kvinder: Sandy Hayes (USA)
 • Sydamerika - Mar Del Plata, Argentina: 27.-31. marts 2013
  Vindere: Open: Henrique Haddad (BRA). Kvinder: Juliana Senfft (BRA)
 • Europa II - Lelystad, Netherlands: 1.-5. maj 2013
  Vinder: Viktor Ogeman (SVE)
 • Europa I - Viana do Castelo, Portugal: 12.-16. juni 2013
 • Asien - Vladivostok, Russia: 6.-9. juni 2013
 • Afrika & Oceania: endnu ikke afgjort
 • Grand Final - Middelfart, Danmark: 6.-10. august 2013

ISAF Nations Cup 2013 Grand Final - powered by Trekantområdet afvikles d. 6.-10. august 2013 i Middelfart af Match Racing Denmark på vegne af sejlklubberne i Middelfart, Horsens, Vejle, Fredericia og Kolding. Destination Lillebælt, Middelfart Kommune, Udvikling Fyn A/S - Event, Sport Event Denmark samt bl.a. virksomhederne Middelfart Sparekasse, Dong Energy, Aarsleff, AH Industries, Scanprint, Jyske Bank, Dinex, Bunker Holding og Hindsgavl Slot er partnere.

Følg med i matchrace Nations Cup her

content-loader
content-loader
content-loader