Gå til hoved-indhold
Match Race i Argentina i søndags. foto: Match Racing Denmark/Marina DevoKapsejlads
Match Race i Argentina i søndags. foto: Match Racing Denmark/Marina Devo

Brasilianske topsejlere til Nations Cup i Middelfart

Brasiliens unge stjernesejlere i match race glæder sig til at komme til Middelfart til Nations Cup efter dobbeltsejr i Argentina.

Af katrine bertelsen |

Juliana Senfft, der er en af den nye generation af skippere fra Brasiliens ulmende sejlsportsarne håber på, at kunne være en slags match racing missionær ved Nations Cup i Danmark i august måned.

Senfft har som den første kvinde kvalificeret sig til Nations Cup grand final i Middelfart, der løber af stablen den 6.-10. august. Hun vandt en 4-2-sejr over ærkerivalerne fra Argentina i den Sydamerikanske regionsfinale i Club Náutico Mar del Plata i søndags.

- Danmark er er fantastisk sted at sejle match race, siger den 24-årige Senfft. - Vi er nødt til at have styr på det hele der, så vi forhåbentlig kan få flere mennesker til at forstå sporten og komme og se på.

Senfft får følgeskab af sin landsmand Henrique Haddad, der vandt 4-3 mod Argentinas mandskab i Open-kategorien.

Middelfart styrer

Middelfart, der er blevet kendt som hjertet i Trekantområdet i det centrale Danmark, er vært for den syvende udgave af Nations Cup Grand Final. Hele regionen har kun ca. 350.000 indbyggere, men på grund af Danmarksrekord i at levere verdensklasse sejlsportsevents, slog byen i budrunden nogle af verdens bedste sejlsportslokationer og største byer, bl.a. New York, Vancouver og Helsinki.

Nations Cup, der afholdes hvert andet år, er udstillingsvindue for match racing talentmasse, og tidligere vindere tæller bl.a. Ed Baird, som vandt America’s Cup i 2007 med Alinghi.

ISAF Nations Cup 2013 Grand Final d. 6.-10. august 2013 i Middelfart af Match Racing Denmark på vegne af sejlklubberne i Middelfart, Horsens, Vejle, Fredericia og Kolding. Middelfart Kommune, Udvikling Fyn A/S ? Sport & Event og Sport Event Denmark er partnere på mesterskabet.

Regionale Finals:

  • North America & Caribbean - Bridgetown, Barbados: 30. Januar til 3. februar 2013
  • South America - Mar Del Plata, Argentina: 27.-31. marts 2013
  • Europe II - Lelystad, Netherlands: 1.-5. maj 2013
  • Europe I - Viana do Castelo, Portugal: 12.-16. juni 2013
  • Asia - Vladivostok, Russia: 6.-9. juni 2013
  • Africa & Oceania: endnu ikke afgjort
  • Grand Final - Middelfart, Danmark: 6.-10. august 2013

kilde: Pressemeddelelse: Nations Cup 2013

content-loader
content-loader
content-loader