Gå til hoved-indhold
Jesper Bank guider Kronprinsen, det har han før gjort i DS 37eren. Fotos: Jess AndersonKapsejlads
Jesper Bank guider Kronprinsen, det har han før gjort i DS 37eren. Fotos: Jess Anderson
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Sehested straffer Kronprinsen - se super video fra 1. dag

- Det var sjovt at være her i dag og mærke spændingen. Og jeg blev guidet roligt igennem af min gode ven Jesper Bank, der var taktiker, siger kronprins Frederik, der tabte i dag. Se live-tv nu.

Af Lena Hellström |

Der blev ikke taget særlige hensyn, da Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik i dag sejlede mod det danske stortalent inden for matchrace, Nicolai Sehested, under ISAF Nations Cup 2013 Grand Final i Middelfart

Se live lige nu

Det var en smilende kronprins, der steg i land efter en halv time på vandet, selvom et intenst opgør på vandet ikke faldt ud til den kongelige side. I disse dage bliver der sejlet et VM for matchrace, og sejladserne blev afbrudt en times tid midt på dagen for at give plads til eventmatchen.

Det kostede en tur om sig selv
På første opkryds fik Kronprinsen - og hans team af tidligere OL-sejlere, anført af sejlerlegende Jesper Bank - ikke givet plads nok til modstanderen i en infight.

Det resulterede i en straf fra dommerne. Straffen var en 360 graders vending af båden, som skulle udføres inden målstregen. Og den vending kostede det lille forspring, som kronprinsen havde på det tidspunkt.

"Det var sjovt at være her i dag og mærke spændingen. Og jeg blev guidet roligt igennem af min gode ven Jesper Bank, der var taktiker. Vi ville gerne have sejlet tre sejladser, men der var desværre ikke tid til mere i dag," fortalte HKH Kronprins Frederik efter matchen.

Tætteste match
Fra vinderen var der stor ros til kronprinsen og hans besætning.

"Det var den tætteste match vi har sejlet til dette stævne. Imponerende at de bare springer om bord uden at have trænet sammen, og så sejler næste op med os, der sejler som fast team. Det var kun en bådslængde, der skilte os ad," forklarede Nicolai Sehested.

ISAF Nations Cup 2013 Grand Final sejles indtil lørdag eftermiddag, hvor der kan kåres en vinder. Se mere på www.nationscup2013.dk

Her finder man også live tv fra sejladserne.

Sehested og Kronprinsen er stadig gode venner. Foto: Jess Anderson

content-loader
content-loader
content-loader