Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fra venstre: Daniel Arildsen, Joachim Aschenbrenner, George Bry, Jeppe Bo, Sebastian Bennetsen og Hans Christian Wegge.

Ungt mandskab vinder matchrace-DM med halv bådslængde

Den 19-årige skipper Joachim Aschenbrenner vandt DM-finalen 2 - 1 i matchrace over klubkammeraten Henrik Jensen fra KDY.

Af Troels Lykke |

Den tidligere danske mester i matchrace, Henrik Jensen og besætning, havde faktisk helt godt fat i Aschenbrenner-besætningen i sidste finalesejlads hvor der stod 1 - 1.

Jensen og co. vandt starten og førte ved topmærket, da der blev sejlet i den ældre DS 37er, som stadig er utrolig populær.

- Men så indhentede vi dem på læns og tog føringen på andet krydsben og siden hentede de os på det sidste lænserben, men vi slog dem med en halv bådslængde, siger Joachim Aschenbrenner, der er nummer 14 på verdensranglisten.

Bedste danske skipper er Nicolai Sehested, der er nummer 12 på ISAFs verdensrangliste i matchrace. Han var i denne weekend til Melges 32 sejlads i Sydeuropa.

- Vi træner tit med dem og vi slog dem i vores første stævne i år i Spanien, hvor vi også vandt over sejlere på matchrace-touren. Nicolai vandt til gengæld over os både indbyrdes og samlet i Italien, hvor han endte med at vinde stævnet. Det plejer derfor at være ret tæt, men efter deres gode resultater i år ser det ud til at de er ved at stikke lidt fra os på ranglisten, men vi håber selvfølgelig på at kunne hente lidt ind på dem i løbet af de sidste stævner i år, siger Joachim Aschenbrenner, der snart tager til Finland for at sejle NM.

Bronze gik til Camilla Ulrikkeholm og besætning.

- Normalt er det ikke gået godt for os når vi har sejlet stævne på hjemmebane i Skovshoved, men denne gang lykkedes det, siger skipperen på 19 år til minbaad.dk.

Joachim Aschenbrenner har sejlet 11 stævner i år i matchrace. Nu tager han snart til NM i Finland, hvor Bjørn Hansen fra Sverige bliver svær at slå.

content-loader
content-loader
content-loader