Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

5-dages træning på Øresund

Fem dages intensiv træning i Olympisk Sejlsport Øst er ovre. Ca. 30 sejlere deltog i Racing Summer Camp i Rungsted, der bød på sejlads fra morgen til aften. Se fotos.

Af katrine bertelsen Foto: Peit Bodin |

Racing Summer Camp i Rungsted samlede ca. 30 sejlere fordelt på 29’er, Europajoller, Laser- og Hobier. Til at holde styr på sejlerne havde Olympisk Sejlsport Øst fire trænere på vandet, hvor Nicolas Brandt Hansen holdt styr på 29’erne, Christian Rasmussen klarede Europa-jollerne, Jacob Holst tumlede med Lasersejlerne og den hollandske træner Gerald Loos lærte Hobie-sejlerne tips og tricks.

Claus Engelsen, Hobie-sejler siger. - Vi, fem Hobie 16 spi fra Skovshoved, havde en fantastisk summer camp med Gerard Loos fra Holland, som træner. Hvis træner Jacob Holst er grundig, har vi nu fundet en overmand!

Olympisk Sejlsport Øst havde fået den tidligere europamester, hollænderen Gerald Loos til Danmark, for at træne de danske hobie-sejlere.

- Vores både har været skilt og samlet ned til mindste detalje på mange nye og fantasifulde måder, siger Claus Engelsen. - Nu bliver det spændende at se, om vi kan sejle fra jyderne og fynboerne til DM d. 7-8 september i Skovshoved.

Også plads til det arbejdende folk

Det blev også til mange timer på vandet i alt fra vindstille og kæmpe bølger til dobbeltrapez på fladt vand. I modsætning til det alt for stille vejr i Aarhus til EM for 49’er, var der vind på Øresund.

Cheftræner i Olympisk Sejlsport Øst, Jacob Holst fortæller at konceptet var lidt anderledes, idet der også var et eftermiddags træningspas, så dem der var på arbejde også kunne sejle med. Træningslejren var sidste indsats fra Jacob Holst, der fra i morgen ikke mere er ansat i Team Danmark Kraftcenteret.

- Alle har rykket og har fået bedre styr på trim og sejler hurtigere, siger Jacob Holst.

- Vi er blevet meget klogere på, hvad der får en Hobie 16 til at sejle hurtigt og har set nye materialer anvendt i jagten på fart, supplerer Claus Engelsen.

Der blev også tid til ture på mountainbike, og hver aften samledes sejlerne til grill på havnen, hvor der blev plads til at fordøje dagens prøvelser.

- Hver aften har vi grillet og hygget med drillerier og skrøner. En stor tak til Jacob for en fantastisk (og trættende) uge, slutter Claus Engelsen.

content-loader
content-loader
content-loader