Gå til hoved-indhold
Havne
SKAT har mistanke om sorte penge og forsikringsfusk blandt bådejere.

SKAT: Klapjagt på bådejere

SKAT har nu indledt en veritabel klapjagt på bådejere. Marselisborg havn har med trusler om dagbøder, måttet udlevere lister over samtlige bådplads-havere i havnen.

Af katrine bertelsen |

Det er mistanke om sorte penge og forsikringsfusk, der har fået SKAT op af stolen. Under trusler om dagbøder, har Marselisborg havn ikke kunnet nægte SKAT adgang til oplysninger om bådplads-havere i havnen.

SKAT bad i foråret havnens bestyrelse om at udlevere navne, adresser, bådoplysninger og forsikringsoplysninger vedr. samtlige pladshavere. Anmodningen blev i første række afvist, idet den efter bestyrelsens opfattelse gik ud over hvad SKAT har hjemmel til.

Efterfølgende har SKAT konkretiseret sin anmodning og afgivet direkte pålæg om udlevering af de konkretiserede oplysninger med dagbøder til følge, såfremt oplysningerne ikke udleveres. Det skriver Marselisborg havn på deres hjemmeside

På baggrund af den konkretiserede anmodning har bestyrelsen ikke kunnet nægte udlevering af oplysninger og SKAT har derfor modtaget navne og adresser på samtlige pladshavere.

Formålet med SKATs henvendelse er, at indsamle materiale til brug for kontrol af, at er ikke er anvendt sorte penge til køb af plads/båd og kontrol af, hvorvidt en plads/båd ejes af et selskab.

Herudover må det forventes, at SKAT samkører med oplysninger fra forsikringsselskaberne for konstatering af, hvorvidt der betales forsikringsafgift af evt. kaskoforsikring.

Såvidt vides har SKAT yderligere bedt fire havne om oplysninger, hvilke havne vides ikke.

content-loader
content-loader
content-loader