Gå til hoved-indhold
Klubben holder generalforsamling hos Elvstrøm Sails i februar. Foto: X-332.dkKapsejlads
Klubben holder generalforsamling hos Elvstrøm Sails i februar. Foto: X-332.dk

X-332: Medlemstallet vokser

Den danske X-332 klub er nu oppe på 26 medlemmer, og svenskerne har også fået deres egen X-332 klub, inspireret af den danske.

Af katrine bertelsen |

Fra starten på X-332 klubben i 2012 og frem til nu, er klubben vokset til 26 medlemmer. Der er mindst 60 X-332 både i Danmark, så der er mulighed for yderligere ekspansion.

I 2013 lykkedes det at få gennemført et dansk mesterskab, dog kun med seks både. I 2012 måtte stævnet, der også lå i forbindelse med Fyn Rundt, aflyses, da vind og vejr drillede.

- Vi håber, at der kommer en del flere i år, siger klubbens formand Henning Nielsen, der dog er glad for årets kapsejladsdeltagelse, hvor flere både har sejlet Fyn Rundt og Brandsø Rundt.

DM i 2014

Årets danske mesterskab (2014), bliver lagt i forbindelse med Fyn Rundt, så sejlerne kan spare tid og transportsejlads, og så forventer klubben, at der kommer både svenske, tyske og norske deltagere. Et officielt DM tør klubbens formand Henning Nielsen ikke håbe på, endnu...

Der er også plads til tursejlads, og i 2014 arrangerer klubben en weekendtur med familien og måske en en grillaften.

Inspireret af den danske klub, har svenskerne også fået deres egen X-332 klasseforening, og da der ialt er produceret ca. 420 X-332ere, håber Henning Nielsen, at klubberne vil vokse.

Besøg hos Elvstrøm Sails

- Vi skal holde generalforsamling d. 22. februar 2014 hos Elvstrøm Sails, hvor de samtidig vil vise os deres produktion og fortælle om sejltrim, slutter Henning Nielsen, og opfordrer til, at mange flere kommer ud af starthullerne og får sat noget i gang, så der kommer mange flere sejlere på vandet.

content-loader
content-loader
content-loader