Gå til hoved-indhold
Et kig i reparations- og klargøringshallen hvor et stykke gammelt glasfiber bliver tryllet om til nyt. Foto: x-332.dkUdstyr
Et kig i reparations- og klargøringshallen hvor et stykke gammelt glasfiber bliver tryllet om til nyt. Foto: x-332.dk

Tres X-332 sejlere på besøg hos X-Yachts

60 X-332 sejlere brugte en lørdag hos X-Yachts, på at blive klogere på bl.a. vedligeholdelse. Gert Daugaard fra X-332 klubben fortæller om besøget.

Af katrine bertelsen |

Gert Daugaard skriver til minbaad.dk:

X-332 klubbens besøg hos X-yacht var en succes, og vi var ca. 60 X-332 ejere og sejlere som var mødt op.

Hempel åbnede dagen med en introduktion, hvorefter der var en livlig diskussion omkring erfaringer med X-332'eren. Det blev en god diskussion, som fik liv og yderst relevante input fra Niels Ebbesen fra X-yachts.

Niels Ebbesen har været med til at bygge ca 350 af de 430 producerede X-332'ere! Det var tydeligvis glade X-332'er-ejere, da der var mange roser til båden og dens performance. En sjov lille ordveksling fandt sted mellem en af X-332 ejerne og Niels Ebbesen.

Er en X’er perfekt?

Ejeren spurgte ind til hvilke erfaringer X-Yacht havde mht. skader på båden, skader som ikke var forårsaget af grundstødninger og kollisioner, men af svigt på grejet.

Niels Ebbesen var lidt længe om at forstå spørgsmålet, men svaret var klar - ingen, båden har ingen svage punkter... ;0)

Efter relevante diskussioner omkring vedligeholdelse af gelcoat, interiør og diverse modificeringer, bød X-Yacht på en let anretning.

Således klar på nye input blev der arrangeret en rundvisning i produktionshallerne, hvor vi fik set de fleste af de nuværende X-modeller under konstruktion.

Så god som ny

Derefter gik turen til Niels Ebbesens domæne, klargøring og renovering af brugte X-både. Niels havde arrangeret en demonstration af renovering af gelcoat.

Alle gik fra introduktionen med mange vigtige tips omkring, hvordan man bringer bådens gelcoat tilbage til ny stand, eller bedre.

Vi fik en forklaring på, hvordan det er muligt at bringe brugte både til en stand som faktisk overgår nye både.

Skal vi have en ny båd?

Efter demonstrationen i brugtbåds afdelingen var der adgang til X-Yachts åbenthus arrangement for nye og brugte både. På en meget behagelig (læs sønderjysk) måde opfordrede Niels os til at gå ind og blive fristet af de nye både.

En opfordring hele gruppen af X-332'er sejlere tog imod. Min fornemmelse er dog, at mange ikke var klar til fristelserne endnu - X-332'eren sejler simpelhen for godt ...

Mit udbytte fra dette arrangement var en umådelig god oplevelse. Sjældent oplever man så god og ærlig service.

Niels Ebbesen svarede åbent på alle spørgsmål, og der var ikke på noget tidspunkt fornemmelsen af, at dette var et salgsshow. Det er nok heller ikke nødvendigt, som X-båds sejlere kender vi jo godt kvaliteten af bådene og deres sejlegenskaber.

Det var en rigtig god lørdag, og super at møde så mange X-332 sejlere.

Sejlerhilsner fra Gert Daugaard, kasserer i X-332 klubben

content-loader
content-loader
content-loader