Gå til hoved-indhold
Selv om SRPI er kapsejlads for sjov, kan man godt prøve at tage konkurrenten med en hård spilerskæring. Foto: Viktor RindumTur
Selv om SRPI er kapsejlads for sjov, kan man godt prøve at tage konkurrenten med en hård spilerskæring. Foto: Viktor Rindum

De unge køber Accent 26

Nogle bådklasser er bare ikke til at slå ned. Netop som man går og tror, at en klasse er helt død, stikker den hovedet frem igen. Accent 26-klassen er ingen undtagelse, her køber de unge båd.

Af katrine bertelsen |

Det startede med X-332-klassen, så Albin Expres og Spækhugger. Nu er det Accent 26, der kan melde om tilgang til klassen – og det er de unge under 30 år, der køber båd.

Ti nye medlemmer på et år

Accent 26-klubben har eksisteret i mere end 30 år og har – efter der er valgt ny bestyrelse for to år siden – fået gang i ”hjulene”.

Leif Andersen, formand for Dansk Accent 26 klub, blev inspireret af vores artikel om X-332-klassen, og efterlyser flere Accent 26-sejlere, der har lyst til at være med i Accent 26-klubben.

- Lige nu har vi 32 Accent 26-medlemmer – en stigning på ti over de sidste to år, og mange af de nye er under 30 år. Potentialet er omkring firs Accent 26 bare i Danmark, og dem vil vi meget gerne have med i klubben, siger Leif Andersen.

Klassen er stor i Sverige, hvor den svenske klasseforening kan mønstre omkring 250 medlemmer. I øjeblikket arbejder den danske klub bl.a. på at tillempe klassereglerne til de svenske.

Mest til tursejlads

Accent 26-sejlerne er mest til tursejlads. Til Sjælland Rundt På Indersiden i 2013, hvor man kan deltage uden målebrev, deltog fem Accent 26, og år forventes en del flere.

Klubben har valgt koncentrere deres aktiviteter om et årligt træf, i forbindelse med tur-kapsejladsen Sjælland Rundt på Indersiden (SRPI). I år bliver det i Jyllinge, hvor Accentklubben samles før SRPI – for at sparke dæk, som de siger!

Men håbet er, at aktiviterne yderligere tager fart i 2014. Hjemmesiden er blevet fornyet, og snart kommer der en gastebørs, ligesom der også planlægges klubarrangementer.

Der sejler i dag Accenter i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Der blev i alt fremstillet cirka 650 både i årene fra 1976 til 1980. Prisen på en Accent 26 i god stand begynder ved ca. 60.000 kr.

Læs mere om klassen på www.accent26.net og på www.facebook.com/DanskAccent26Klub

Du kan læse meget mere om Accent 26 i det seneste nummer af BådNyt, hvor der også er interview med en af de nye, unge ejere.

content-loader
content-loader
content-loader