Gå til hoved-indhold
Jacob Frost, medejer af Tuco, er formand for Faaborg Sejlklub. Her ses han i Folkebåden Frostboksen.Kapsejlads
Jacob Frost, medejer af Tuco, er formand for Faaborg Sejlklub. Her ses han i Folkebåden Frostboksen.

Otte sejladser ved Speedcup i Faaborg

24 H-både og 13 Nordiske Folkebåde fandt vej til stævnet i weekenden. Per Hovmark vandt i H-båd og Heines Nielsen i Folkebåd. Se billeder af fotograf Anders Lund.

Af Troels Lykke |

Faaborg Sejlklub har i weekenden holdt klassebådsstævnet Speed-Cup’13. 24 H-både og 13 Nordiske Folkebåde fandt vej til stævnet i weekenden, hvor vejrmeldingen lød på meget svag vind og sol.

Det blev dog lidt anderledes, hvilket var rigtig fint. Vinden var der mere af end lovet, om end lidt skiftende i retningen - hvilket baneleder Anders Lund tacklede roligt og professionelt, fortæller stævneleder Søren Nielsen fra Faaborg Sejlklub. 

Svingende resultater

Alle deltagere havde lidt svingende resultater, men da antallet af sejladser kom helt op på 8, blev der alligevel fundet de rette vindere.

Mens der blev sejlet ude på Hansebugten, blev der knoklet inde i og ved Faaborg Sejlklubs klubhus. Både lørdag og søndag var der fadøl og grillpølser til sejlerne når de kom i land.

Al forplejning til de ca 120 sejlere og 30 hjælpere blev arrangeret og kulminerede lørdag aften med den helt store buffet.

Vinderne blev:

Efter søndagens sejladser blev der pakket sammen og det hele blev afsluttet med overrækkelse af præmier. Vinderne i H-bådsklassen blev Per Hovmark, Søren Bredal og Emil Hansen fra Thisted.

I Folkebådsklassen var det igen i år Heines Nielsen, Ole Mathiesen og Karsten Kock fra Kolding, der løb med sejren. Bedste Faaborg-båd, Per Røssel, Anette Hoff og Kasper Berens blev nr 4 i Folkebådsklassen. Alle resultater kan ses på www.faaborg-sejlklub.dk

En stor tak til alle de frivillige hjælpere, baneleder Anders Lund som var hentet ind fra Svendborg kanten til at styre slaget gang på vandet. Tak til alle vore sponsorer for den flotte opbakning.

Sponsorer: Tuco Marine Group, Båd og Motor Faaborg, Fyns Sejlservice, Soze, Victoria Vine, Vestfyen, Intersport, Nielsen, Piel, Faaborg Farvehandel, Vognmandsfirmaet Mogens Hegelund, Faaborg Havn.

Faaborg Sejlklub takker alle deltagerne og glæder os til at se mange af Jer igen  i dagene 11.-14 juli hvor der afholdes Danmarksmesterskab for H-både, fortæller Søren Nielsen fra Faaborg Sejlklub.

Se fotos af fotograf Anders Lund her

Resultater, H-både:

 1. Per Hovmark, Thisted Sejlklub i DEN 565
 2. Morten Nielsen, Roskilde Sejlklub i DEN 533
 3. Steffen Stegger, Hadsund Sejlklub i DEN 559

Resultater, Folkebåde:

 1. Heines Nielsen, Kolding Sejlklub i DEN 930
 2. Henrik Kold, Kerteminde Sejlklub i DEN 1027
 3. Søren Kæstel, Skælskør Amatør Sejlklub i DEN 994

Foto: Anders Lund

Foto: Anders Lund

H-både i Faaborg under Speedcup

 

content-loader
content-loader
content-loader