Gå til hoved-indhold
Vejret var ikke med sejlerne til Flæske Cup. Foto: finnjolle.dkKapsejlads
Vejret var ikke med sejlerne til Flæske Cup. Foto: finnjolle.dk

Flæske Cup uden sejlads – men med flæskesteg

Flæske Cup blæste væk. Ti ihærdige sømænd gjorde forsøget. Efter to master nede, og en del nærdøds oplevelser, var det ovre.

Af katrine bertelsen |

Finnjoller og A-cats var mødt talstærkt op i Vallensbæk, til årets Flæske Cup.Flæske Cup markerer afslutningen på den officielle sæson for Finnjollerne og er samtidigt deres sidste ranglistestævne for 2013. 

Finnjolle-ranglisten føres pt. af Lars Hall, som kom og forsvarede sin  position. Årets Flæske Cup (Flæskestegs-Regatta) afvikles under mottoet: "Sejl til du segner - Spis til du revner!"  (blandt venner også kaldet Cat og Svin ræset).

Konceptet er simpelt; morgenmad fra kl. 8, første start kl. 11. og omkring kl. 14, når flæskestegen er gennemstegt vender bådene  tilbage til havnen, hvor der er rigget til med flæskesteg og øl. Der er hermed lagt op til håndsejlads, sørøverhistorier og en aften i  gode venners lag, hvor der sikkert vil blive talt en del om, hvad  der rører sig i sejlsports Danmark.

Det blæser væk!

Vallensbæk Sejlklubs Flæske Cup 2013 blæste væk. Meget blev prøvet, men den gode stemning blev reddet af kapsejlads-teamet som forsøgte andre banesystemer, men måtte give op da de løb tør for sejlere.

Finnjolle-sejler Christian Qvist fortæller fra Flæske Cup i Vallensbæk.

Flæske Cup 2013 i VSK, blev en succes. Ikke så meget på grund af vejret, men mere ud fra kriteriet antal tilmeldte, den gode flæskesteg og samværet. 28 tilmeldte er ikke dårligt for et stævne så sent på sæsonen.

Desværre var vejret bestemt ikke med os, så allerede fra morgenstunden var der to lejre. Dem som mente at det værste bygevejr var overstået, og dem som mente, at det dårlige vejr slet ikke var begyndt. En ting kunne alle dog blive enige om: Lystløgnerne inde på Lyngbyvej havde før taget fejl.

Vi gør forsøget

Anyways, kaffekanderne blev tømt, morgenmaden blev spist og en gruppe på 10-11 Finnsters trak i arbejdstøjet. Dommerbåden målte 8-9 m/s, så det burde være til at få et par sejladser i kassen.

Vejrguderne var ikke helt enige, for i løbet af ganske kort tid øgede vinden  til 12-14 m/s. Men det var selvfølgelig først da vi var kommet på vandet. Deres udsendte reporter var med på topmærkebåden, og jeg skulle hilse og sige, at søerne i den grad rejste sig. Dommerbåden og formanden blev enige om, at det ikke var vejr at sejle i, så feltet blev sendt i havn igen. 

(Det kom til at koste et par brækkede master, og ifølge pålidelig kilde var en af de brækkede master en af Høghens OL-sølv master. Mads Bendix var ikke glad. red.)

Jeg fik lidt video i kassen som kan ses her. Det ser sjovt ud, ikk’? Det var det også. Faktisk så sjovt, at der var nogle som bare skulle ud have en tur mere. Om det var en god beslutning, er det nok mest Svend og Mads som kan udtale sig om.

Flæskesteg og juleøl

Men, efter et par kæntringer og lidt bundprøvetagning kom alle godt i havn igen. Her var der linet op med varme brusere, flæskesteg ad libitum og julebryg. En god afslutning på en begivenhedsrig formiddag.

For Lars Hall betød afslutningen også, at han nu kan fortælle dem hos Oracle, at han er vinder af DFA’s rangliste 2013. Et stort tillykke til en sand gentleman!

Årets ranglistevinder, Lars Hall.

Årets Hot Shot, Jørgen Svendsen.

content-loader
content-loader
content-loader