Gå til hoved-indhold
Se video fra DM, hvor Jørgen Svendsen på billedet sejler. Foto: Nikolaj Jungersen, Playground.dkKapsejlads
Se video fra DM, hvor Jørgen Svendsen på billedet sejler. Foto: Nikolaj Jungersen, Playground.dk
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

50 år med aktiv dansk Finnjolle-sejlads

Dansk Finnjolle klub har 50 års jubilæum for aktiv Finnjolle-sejlads i Danmark under specialklubben Danske Finnjoller. Formand Kenneth Bøggild forklarer om fire sejlere der netop er hædret.

Af Troels Lykke |

Klubben blev etableret til det første Danmarks Mesterskab i Rungsted. Til årets DM markerede klubben dette ved at hædre tre centrale personer i Dansk Finnjolle historie, det fortæller formand Kenneth Bøggild til minbaad.dk.

1. Peter Malm: a.  Modtog særlig udmærkelse: For oprettelse af Dansk Finnjolle Klub samt for deltagelse i mere end 45 Finnjolle

 1. Michael Bæk, Lars Juel Christensen & Richard Berg Larsen: a. For at være initiativtager, ideolog, fader, arkitekt og fødselshjælper til Dansk Finnjolle Klubs genfødsel i 1996.

Alle fire modtog plaketter, taler og stående ovation for enestående indsats for fællesskabet.

Klassen er fortsat i udvikling, der er ca. 45 aktive sejlere i Danmark og senest er der kommet 5 unge sejlere ind i klassen som har løftet klassen op på et nyt aktivitetsniveau.

Udover de unge nye sejlere er der også til denne sæson kommet flere erfarne sejlere i den anden ende af alders spektret, herunder en enkelt legend (over 70 år).

Hjælpsomhed og åbenhed

Klassen er kendetegnet ved stor hjælpsomhed og åbenhed, hvorfor at nye sejlere mødes med tips og tricks om hvordan de komme hurtigt i gang med Finnjolle sejlads.

På vandet sejles der som gentlemænd og proteser og andet eksister ikke i klassen, dog sejles der naturligvis tæt hvorfor at der ses en del snurreture hvor sejlere accepter egne fejl og godtgøre disse på vandet. 

Henover sæsonen afvikles der 8 stævner i Danmark med deltagelse af mellem 20 - 40 både, alle stævnerne afvikles som fuld packet, hvorfor at klassen har et velfungerende socialt sammenhold, fortæller Kenneth Bøggild.

Ny hjemmeside for klassen er under udarbejdelse, se den her

 

content-loader
content-loader
content-loader