Gå til hoved-indhold
Udstyr
Xp 38 blev vinder i Performanceklassen.
Udstyr
Dufour 335 Grand Large vandt i Familieklassen.
Udstyr
Hallberg-Rassy 412 tog prisen i Luksusklassen.

Danske Xp 38 vinder pris i Sverige

På bådmessen i Göteborg blev Årets Sejlbåd i Sverige kåret. Ni både var nomineret i tre kategorier, og danske Xp 38 fra X-Yachts vandt i performanceklassen.

Af katrine bertelsen |

Lørdag blev Årets Sejlbåd i Sverige kåret på bådmessen i Göteborg. I alt ni både var nomineret fordelt på tre klasser, samt en specialpris for den mest innovative båd.

De nominerede både i deres respektive klasser var:

  • Performanceklassen: - Life 7,5 - Xp 38 - Comet 31
  • Familieklassen: - Delphia 31 - Dufour 335 Grand Large - Linjett 34
  • Luksusklassen: - Hallberg-Rassy 412 - Swedestar 415 - Oyster 46

Xp 38 blev vinder i Performanceklassen, Dufour 335 Grand Large vandt i Familieklassen og Hallberg-Rassy 412 tog prisen i Luksusklassen. Den svenskudviklede Life 7.5 fik specialprisen for innovation.

Lars Ive fik i november 2011 leveret sin Xp 38. Han sagde dengang til BådNyt.

- Jeg har sejlet X-både i 30 år, både i Admirals Cup og i min IMX 38, så det var naturligt for mig, at købe en Xp 38. Det er en båd, som to mand kan håndtere.

Fokus på skandinaviske både 

Den nye pris er stiftet på initiativ af den svenske sejler og bådtesterCurt Gelin som mener, at det er på tide, at premiere interessante nye sejlbåde i Sverige, og give skandinaviske både samme mulighed for at få lige så meget opmærksomhed som de øvrige europæiske.

- Mens jeg sad med i juryen for European Yacht of the Year så jeg, hvordan en del mindre værfter i Sverige og Danmark – med nye interessante både – ikke deltog i tests i Ijmuiden eller Barcelona, og at de derfor ikke kunne komme i betragtning. Med Årets Sejlbåd i Sverige får alle nye sejlbåde som sælges i Sverige samme forudsætninger, når bådene testes på vores vand, siger Curt Gelin.

Bred jury

Ud af feltet der oprindelig var på 30 både, blev de ni både udvalgt. Juryen bestod af Jacqueline Widström projektudvikler på Svenskt Marintekniskt Forum, Lena Jexby webredaktør på maringuiden.se, Rolf Eliasson kendt bådkonstruktør, Bert Andersson, storbådssejler, Mats Hovde fra Bådmessan samt Curt Gelin. Kriterierne var sejlegenskaber, design, nytænkning, kvalitet och pris.

Den svenskudviklede Life 7.5 fik specialprisen for innovation.

content-loader
content-loader
content-loader