Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
En 49er koster omtrent 180.000 kroner med trailer,sejl og diverse udstyr, men uden transportomkostninger, fortæller Michael Thaarup. Foto: Troels Lykke

DinghyShop ny Ovington forhandler af bl.a. 49eren

DinghyShop ApS har lavet en aftale med Ovington Boats om forhandling af 29ere, 49ere og øvrige jolleprogram i Danmark og Norge. Ny 49er FX vises på udstilling i Fredericia.

 

Af Troels Lykke |

Det er stærke og erfarne kræfter. der står bag firmaet DinghyShop ApS., som nu er ny forhandler af de kendte 29ere og 49ere fra Ovington Boats Ltd. DinghyShop ejes og drives nemlig af Michael Thaarup og sønnen Frederik Thaarup.

Michael Thaarup, der har sin sejlererfaring fra BB10m og 2 ton-sejlads, var i sin tid en af initiativtagerne bag Dansk Zoom8 Klub, hvor han også var formand i en længere årrække samtidig med arbejdet som ungdomsformand i sin lokale sejlklub SKB-Hundige.

Mange kender ham også fra tiden hos Børresens Bådebyggeri i Vejle, hvor han arbejdede med salg og support til såvel bredden som eliten indenfor dansk sejlsport.

Siden 2011 har Michael Thaarup været tilknyttet Ovington Boats, hvor han har haft ansvaret for optimering og udbygning af Ovington Boats Europæiske forhandlernetværk.

Frederik Thaarup, der i bred udstrækning vil komme til at forestå firmaets regattasupport, er i sejlerkredse kendt fra sine meritter i Optimist og Zoom8 klassen, hvor han blandt andet er tidligere dobbelt dansk mester, Nordisk- og Verdensmester.

Fokus på øget vækst i skiff sejlads i Skandinavien
I valget af DinghyShop som ny forhandler i Danmark og Norge har Ovington Boats forventninger til at såvel kundeservice som support overfor sejlere og sejlklubber optimeres og udbygges.

Samtidig er der også forventninger til, at DinghyShop kan øge væksten i 29er og 49er klasserne samt ikke mindst kan knytte strategiske og operationelle bånd til både elitesejlerne, klasseorganisationerne og til Danske Sejlunion.

”Vi har forstået opgaven og ser frem til at kunne medvirke aktivt til en forstærket indsats overfor bredde-, men i særdeleshed elitesejlerne i dansk sejlsport” siger Michael Thaarup og fortsætter,

”det er vigtigt for dansk sejlsport at fastholder et høje internationale niveau som 29er og 49er sejlere har. I tillæg hertil er det mindst lige så vigtigt, at der skabes optimale betingelser for pigernes nye 49erFX klasse, så også pigerne kan komme op på verdenselite niveau – og det helst inden 2016, hvor 49erFX jollen har premiere ved OL i Rio."

"Vi kan bidrage med det, vi er bedst til, nemlig: et højt serviceniveau via vores tættet relationer til Ovington, præcision i logistik og en proaktiv tilgang og forståelse for de udfordringer som sejlerne møder og ikke mindst vil møde i fremtiden”, siger Michael Thaarup.   

Ovington Boats – Verdensmester i high performance skiff joller
I mere end 30 år har Ovington Boats i North Shields, England, bygget nogle af verdens bedste joller og sejlbåde. Det er grunden til at verdens dygtigste sejlere igen og igen køber joller, der udover den høje håndværkmæssige kvalitet også vinder på kapsejladsbanerne.

Ovington Boats har med succes specialiseret sig i konstruktion og bygning af high performance skiff joller og er derfor et af verdens førende jolleværfter, med et misundelsesværdigt renomme for høj kvalitet og sublim service.

Produktionen inkluderer udover de Olympiske joller 49er og 49erFX også ISAF ungdoms jollen 29er samt klassejoller som Musto Performance Skiff, Byte, International 14, Solution og Flying Fifteen m.fl.

Ovington Boats har været leverandør til danske 29er og 49er sejlere siden 90’erne, hvorfor sejlere i begge klasser i dag er blandt de bedste i verden og klasserne er godt indarbejdet i det danske sejlsportsmiljø.

Seneste skud på stammen indenfor skiff sejlads er den nye Olympiske 49erFX jolle, til hvilken der er høje forventninger fra både ISAF, Ovington Boats og Dinghyshop samt fra de danske sejlere og Dansk Sejlunions side.

Dinghyshop er parat med support til sommerens 29er VM og 49er/49erFX EM i Aarhus 29er, 49er og den nye 49erFX, der alle er ISAF International klasser, afvikler med Sailing Aarhus som vært i år respektivt: VM for 29er og EM for 49er og 49erFX.

29er VM afholdes fra den 26. juli til 2. august og overlappes af EM for 49er og 49erFX fra den 29. juni til 7. juli. DinghyShop vil være til stede i hele perioden og supporterer begge stævner med reservedele og øvrig service.
 
Regattasupport og udstilling på Boatshow i Fredericia
Også til nationale Torm grandprixer og andre større jollestævner, JDM og UDM, vil DinghyShop være at finde med regatta support, og det ligeledes ved øvrige større jollestævner i Skandinavien som for eksempelvis de Nordiske mesterskaber – en støtte til sejlerne, klasserne og sejlsporten i al almindelighed.

På årets store bådudstilling, Boatshow 2013, som afvikles i Fredericia i weekenderne den 22.-24. februar og 1.-3. marts, vil Dinghyshop for første gang i Danmark præsentere den nye 49erFX jolle.

Information om produkter, priser etc. vil være at finde på firmaet hjemmeside www.dinghyshop.dk, hvor også en webshop forventes klar inden udgangen af marts måned.

 

content-loader
content-loader
content-loader