Gå til hoved-indhold
Aarhusianeren Finn 'Beton' Jensen, der fornylig krydsede Atlanten, er en af hovedkræfterne i den nye påske-lejr i Aarhus. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Aarhusianeren Finn 'Beton' Jensen, der fornylig krydsede Atlanten, er en af hovedkræfterne i den nye påske-lejr i Aarhus. Foto: Troels Lykke

Dansk Sejlunion søsætter ny påskelejr i Aarhus

Mange unge sejlere drager sydpå for at træne, men en ny lejr skal friste 29er, Europa, Laser og katamaransejlerne i SL16 og Hobie 16 Spi, til at tage på vandet i Aarhus fra 23. til 26. marts.

Af Troels Lykke |

Dansk Sejlunion tager nu initiativ til at skabe gode træningsrammer herhjemme for de sejlere, hvor påsken skal holdes på dansk grund.

I Dansk Sejlunions talentprogram, samarbejdes der med klasseorganisationer og vores træningscentre om at skabe kontinuitet i træningstilbud for sejlerne i de store ungdomsklasser i Danmark, fortæller Dansk Sejlunion på sejlsport.dk

Dansk Sejlunion arbejder ud fra en almanak som medvirker til at sikre, at træningen er bedst muligt koordineret og fordelt året rundt.

Et nyt initiativ som Dansk Sejlunion vil forsøge at lægge ind i almanakken, bliver en træningslejr i Danmark i påsken. Traditionelt har påsken været stille herhjemme i de store ungdomsklasser. Nu vil Dansk Sejlunion skabe et træningstilbud i Danmark med høj sportslig profil.

Afholdes i Aarhus
2013 bliver første år med en Dansk Sejlunion træningslejr i påsken. Træningslejren bliver arrangeret af Kraftcenter Aarhus i samarbejde med Dansk Sejlunion.

Det er kraftcentertræner, Finn Jensen fra KC Aarhus og talentudvikler, Jan Christiansen fra Dansk Sejlunion som skaber rammerne for træningslejren. Trænerne på lejren bliver de to ovennævnte og nogle tidligere eller nuværende elitesejlere fra de olympiske klasser.

"Vi ønsker at skabe en træningslejr med en høj sportslig profil. Vi er godt klar over, at rigtig mange af vores bedste unge sejlere allerede har planlagt at aktiviteterne i påsken skal ligge under varmere himmelstrøg. Men ikke alle. Vi kommer til at lave et kvalitetstilbud til de sejlere som bliver i Danmark. Vi lægger niveau efter de bedste som tilmelder sig træningen, men træningen vil også være åben for alle i de inviterede klasser - også de nye," siger Dansk Sejlunions talentudvikler Jan Christiansen til sejlsport.dk.

Målgruppen
For ikke at tage munden alt for fuld i 2013, så vil træningslejren være åben for et begrænset antal klasser.

"Vi er ikke 100% afklaret endnu, men vores tilbud bliver sandsynligvis til klasserne 29er, Europa, Laser og katamaransejlerne i SL16 og Hobie 16 Spi. Der bliver taget endelig stilling til klasser i træningslejren i begyndelsen af februar," siger Jan Christiansen.

Træningslejren vil blive afholdt i dagene 23.-26. marts (måske også den 27.). Der kommer invitation til træningssamlingen i løbet af februar på sejlsport.dk og på Facebook-gruppen "Dansk Sejlunion Sport".

content-loader
content-loader
content-loader