Gå til hoved-indhold
Europamesterskaberne i matchrace ved Middelfart og Lillebælt i 2009. Foto: Dansk SejlunionKapsejlads
Europamesterskaberne i matchrace ved Middelfart og Lillebælt i 2009. Foto: Dansk Sejlunion

WANTED: Kvinder!

Udtagelsen til årets Nations Cup i Middelfart sker under Training Race i Skovshoved i april. Ingen kvindebesætninger har meldt sig. Derfor efterlyser Royal Matchrace Center kvinder.

Af katrine bertelsen |

Nations Cup er en nationskonkurrence i disciplinen matchrace. Udtagne hold fra hele verden vil være klar til kamp i Middelfart fra den 6.-10. august.

For danske besætninger vil udtagelsen om nationspladserne for herrer og damer ske under Grade 4-stævnet Training Race i Skovshoved fra den 13.-14. april. Indtil nu har kun danske herre-besætninger vist interesse.

Kvinder efterlyses

- Vi efterlyser generelt flere kvinder i matchrace. Før disciplinen kom på OL-programmet i 2012, havde vi flere aktive kvindehold, som trænede i Skovshoved, men nu er der reelt kun et enkelt kvindehold tilbage. Så der er plads til mange flere kvinder, og med mulighed for at kvalificere sig til Nations Cup i Middelfart er det den perfekte anledning til at komme i gang eller tilbage, siger Dorte Mølgaard fra Royal Matchrace Center i Skovshoved.

4 danske besætninger kan deltage

Som arrangørnation kan Danmark stille med i alt fire besætninger. Nationspladserne udtages under Training Race, hvor den bedste herre- og dame-besætning vil sikre sig pladserne.

Herudover kan danske besætninger også udtages gennem regionsudtagelsen i Holland i starten af maj. Læs mere om regionsudtagelsesstævnet på www.sailing.org/nationscup

Er du interesseret?

Invitationer til Training Race udsendes af KDY i den kommende uge. Er du interesseret i at deltage i udtagelsesstævnet læs mere på kdy.dk eller kontakt Dorte Mølgaard på dmk@kdy.dk.

Nations Cup
Middelfart er vært for Nations Cup i dagene 6.-10. august. Henholdsvis 16 herre- og dame-besætninger fra hele verden vil deltage. Nations Cup sejles i match28 for damer og DS37 for herrer. Nations Cup afholdes af Match Racing Denmark.

Læs mere om Nations Cup i Middelfart her

 

content-loader
content-loader
content-loader