Gå til hoved-indhold
Finn Beton har hjulpet Camilla Eden og Nicklas Heide med at justere trimmet på SL16. Held og lykke til alle de danske sejlere. Foto: Jan ChristiansenKapsejlads
Finn Beton har hjulpet Camilla Eden og Nicklas Heide med at justere trimmet på SL16. Held og lykke til alle de danske sejlere. Foto: Jan Christiansen

Haltende start på Youth Sailing World Championship

Søndag var der practice race til YSWC, der sejles ved Limassol på Cypern. Stille vejr og varmedis udsatte søndagens øvelsessejladser til kl. 14. I dag starter stævnet for alvor med første start kl.12.

Af katrine bertelsen |

Temperaturen er oppe på 34 grader C til den første race dag i Limassol i dag. Luftfugtigheden er høj, så det er varmt … Sejlerne er på vandet, men søbrisen er ikke helt slået igennem endnu. Vejrprognosen siger 4-6 knob, der dog skal øge ud på dagen.

Den danske holdleder ved Youth Sailing World Championship (YSWC), Jan Christiansen, har sendt denne rapport hjem til sejlsport.dk efter søndagens practice race:

Søbrise er en garanti i Limassol, i juli måned. Men så hører det forudsigelige også op; i sidste uge var vinden aldrig under 14 knob og frem til nu, de tre dage vi har været her, har vinden kun i få perioder været over 10 knob!

Dagens practice race måtte i en periode udsættes, da varmedisen bredte sig og søbrisen lukkede ned. Men omkring kl. 14 kom de første fleets i gang og lidt i fire de sidste.

Ikke fart nok i 29’er

Frederik Melson og Markus Nielsen, i deres 29er, sejlede et strategisk og taktisk flot ræs, men der var tydelige problemer med at holde farten, både på kryds og læns. Og det fratog dem en topafslutning. Besætningen er nu i tænkeboks om deres grund set-up, som måske skal være mere tilpasset de lette vinde tidligere på dagen. Det vil dog give dem en risiko for at blive fanget med for lidt spænding og kontrol med riggen, når vinden pludselig øger fra måske 8 til 15 knob. Også styringen i de lette forhold med tynd og varm luft er lidt i genovervejelse.

Laser Radial fint i gang

De to Laser Radial sejlere, Christian Rost og Céline Carlsen, leverede begge fine præstationer til generalprøven og de var begge tilfredse. Christian sejlede først i lettere vind og han er klar over, at der ikke er favoritstatus til ham i den type vind. Men alle elementer af sejladsen gik godt og opmærksomheden ligger på, hvor meget plads han skal have for at holde sine spor på de lange stræk som søbrisevejr giver.

Céline startede i anden runde i betydeligt mere vind. Hun viste på alle måder gode takter i sit testræs som hun sluttede midt på andet kryds.

Problemer med trimmet i katamaran klassen

SL16'eren med Camilla Eden og Nicklas Heide var de som havde de største udfordring i sejladsen. Starten lykkedes på mange måder godt for besætningen. Men herefter gik båden alt for langsomt på krydsene og de faldt bagud på trods af en rigtig strategi.

På land og til aften stod det klart, at flere ting var galt med bådens set-up. Sammen med træner Finn Jensen tjekkede de set-up på 5-6 andre cats på havnen. En del ændringer er nu blevet foretaget både på opsætning, på bådens trim og der skal måske også justeres på Camillas styring, inden det går løs i morgen.

Medalje stadig målet

- Jeg tror, at vi fastholder, at vi har mulighed for at komme hjem med en medalje ved dette VM. Det vil være lettest at sige, at Céline er vores bedste kort. Men både Christian Rost og 29er-besætningen med Frederik og Markus er meget stærke kort - hvis vi får vinden lidt på vores side. Alle danskere har gjort et rigtig godt stykke arbejde op til disse mesterskaber - og vi føler os godt forberedte, siger holdleder Jan Christiansen til sejlsport.dk.

Følg med på sejlsport.dk/direkte, der opdateres løbende, og på stævnesiden isafyouthworlds.com

Kilde: sejlsport.dk

content-loader
content-loader
content-loader