Gå til hoved-indhold
Frederik Melson/Markus Nielsen (Middelfart Sejlklub) gjorde det godt med en samlet 7.plads efter mandagens tre sejladser. Foto: ISAF Media LibraryKapsejlads
Frederik Melson/Markus Nielsen (Middelfart Sejlklub) gjorde det godt med en samlet 7.plads efter mandagens tre sejladser. Foto: ISAF Media Library

Lidt ujævn mandags-sejlads til YSWC

Førstedagen af dette års ISAF Youth Sailing World Championship blev ikke helt så glorværdig, som de danske sejlere havde håbet på. Men der er håb forude.

Af katrine bertelsen |

Men helt så skidt var førstedagen ved ISAF Youth Sailing World Championship, U19 VM heller ikke for danskerne, fortæller holdleder Jan Christiansen der lover, at alle er 100 % sat op til opgaven igen tirsdag.

Sejr i åbningssejlads

Den danske 29er med Frederik Melson og Markus Nielsen (Middelfart Sejlklub) lagde ud med at vinde deres første sejlads i flot stil. Det var en meget positiv start for dem og for os som hold, siger Jan Christiansen.

Lige inden havde Christian Rost (Egå Sejlklub) lavet en fantastisk start til luv i sit felt, men måtte umiddelbart efter korrigere en straf på en anden båd – på det allerdyreste tidspunkt.

Fik ikke stillet om

Céline Carlsen (Egå Sejlklub) kom aldrig helt i rytme med søbrisen, som agerede anderledes i dag end de erfaringer, hun havde fra træningsdagene inden. Og det lykkedes ikke helt for hende at få stillet om. Men både hun og Christian Rost har en fornemmelse af et godt potentiale og melder sig 100% klar til i morgen med nogle konkrete ændringer i deres procedurer og tænkning.

Frederik Melson og Markus Nielsen faldt lidt hårdt efter åbningssejren med en 19. plads i anden sejlads. De kom dog igen i 29ernes tredje sejlads med en fin 9. plads som bringer dem frem til en samlet 7. plads Også de har reflekteret over sejladserne og identificeret de vigtigste ændringer til tirsdag.

Fuld energi i katamaranen

Camilla Eden og Nicklas Heide-Jørgensen (Svendborg Sunds Sejlklub/Faaborg Sejlklub) er ikke gået til dagens sejlads med de helt store resultatmæssige forventninger, men mere med fuld energi og fokus på udvikling. Flere af de elementer besætningen tidligere har bøvlet med, har de mandag lykkedes fint med, andre ikke endnu. Det har momentvis set rigtig godt ud, med runder helt fremme som nummer fem. Men niveauet er ikke til at holde hele vejen igennem en sejlads i 12-15 knob vind.

Overblikket skal holdes

Kodeordene for de tre besætninger med de bedste resultatmuligheder, er omstillingsparathed og overblik. Det var svært i dag helt at erkende, at vindforholdene ikke var helt som forventet. Det var svært ikke at være lidt for meget oppe i gear til konkurrencens første sejlads. Vi ser frem til en bedre andendag, slutter Jan Christiansen.

RESULTATER YSWC – 1. dag

29er
7. Frederik Melson/Markus Nielsen (Middelfart Sejlklub)

Laser Radial (piger)
16. Céline Carlsen (Egå Sejlklub)

Laser Radial (drenge)
31. Christian Rost (Egå Sejlklub)

SL 16
9. Camilla Eden/Nicklas Heide-Jørgensen (Svendborg Sunds Sejlklub/Faaborg Sejlklub)

Hele resultatlisten findes på stævnesiden her. 

Camilla Eden og Nicklas Heide-Jørgensen fra Svendborg Sunds Sejlklub/Faaborg Sejlklub er ved at få styr på trimmet. Foto: ISAF Media Library

content-loader
content-loader
content-loader