Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

333 Cup: Hobier i uvejr

333 Cup i Middelfart for Hobie 16 SPI, A-Cat og Hobie Tiger/Wild Cat er ved at blæse væk. Efter to sejladser er besætningerne kaldt på land, da et uvejr er trukket ind over Fyn.

Af katrine bertelsen, fotos: Emil Landry |

Efter en en lækker og overdådig frokostbuffet er sejlerne blevet på land, da et uvejr er på vej ind over Danmark. I forvejen er det blevet til en del badeture for flere af besætningernes vedkommende, da vinden har været hård.

Stævneleder Erik Olsen fra Middelfart Sejlklub fortæller, at de har fået to rigtig gode sejladser igennem, bl.a. fordi vindretningen er helt rigtig til sejlads på Gamborg fjord.

- Før frokost var vejret perfekt: 8-9 m/s og solskin og godt humør. Første sejlads blev startet planmæssigt og feltet blev sendt halvvejs ind i Gamborg fjord. Det skal siges, at vi sejler på utraditionelle baner, vi sejler ikke på op/ned baner men på en blanding mellem langdistance- og banesejlads, hvilket stiller store krav til besætningens navigationsevner, fortæller Erik Olsen til minbaad.dk.

- Første opkryds blev domineret af en ny besætning fra Horsens. Trine Secher og Martin Hjortlund sejlede kort og godt fra de andre, efter kun 1 måned sammen i båden. Det skal siges – det var kun på krydsbenet, der mangler stadig lidt træning ned ad bakke... supplerer Bo Landry, pr-ansvarlig i Danish Hobie Class Association.

- Vi sidder nu inde, mens regnen siler ned. Fronten med tordenvejr er på vej ind over os og den er grunden til at vi ikke er på vandet. Katamaraner sejler som regel i meget vind, men ikke når der bliver lovet 20 sekundmeter.

På trods af, at stævnet er åbent dansk mesterskab for Tiger/Wild Cat er det felt kraftigt minimeret, da omtrent halvdelen af de tilmeldte både valgte at blive hjemme, da de så vejrudsigten.

Foran venter der sejlerne en aften, hvor mad og drikke skal nydes i gode rammer og godt selskab, som 333 Cup i Middelfart er berømt for.

- Om morgendagen byder på sejlads må vejrguderne vide, men vi satser på det, slutter Bo Landry.

Se dagens resultater efter to sejladser i PDF’en herunder.

content-loader
content-loader
content-loader