Gå til hoved-indhold
Brdr. Bjørnholt til DM i 2012. Foto: Emil LandryKapsejlads
Brdr. Bjørnholt til DM i 2012. Foto: Emil Landry

47 Cats til DM og NM i Skovshoved

I weekenden er der DM for Hobie Cat 16 og Formula 18, og NM for A-Cat i Skovshoved. Det er Formulas 18s første DM, og der er tilmeldt 17 både i klassen.

Af katrine bertelsen |

Alt tegner til en mega Cat-weekend i Skovshoved. I alt 47 både er tilmeldt fordelt på tre klasser, men rygter vil vide, at der kommer endnu flere både til.

Første DM for F18-klassen

Hobie Cat klassen har i år også inviteret A-Cats og Formula 18 med til festen. DM for Hobie Tiger og Hobie Wild Cat, begge 18-fods-katamaraner, er allerede sejlet i Middelfart tidligere på sommeren, men F18 klassen, der for alvor har fået gang i klasseforeningen, ville også gerne have et DM for alle de 18-fods katamaraner, der opfylder box-reglen for Formula 18.

- Vi er utroligt glade for, at det er lykkedes at bygge et F18 felt op herhjemme. Vi er lang foran i, hvad vi blot turde drømme om, siger formand for F18-foreningen Anders Liebst.

En del tyske besætninger har meldt sig til det danske mesterskab, og Anders Liebst fortæller, at de danske sejlere har være flittige til at deltage i de internationale stævner, - så det er dejligt, at de også kommer op til os, siger han.

Bland favoritterne er er en af nordeuropas stækeste F18-sejlere, tyske Joerg Gosche, og ligeledes fra Tyskland, Sven Lindstädt. Blandt de danske besætninger er Jan Jensen og Penny Wyon fra Vallensbæk favoritter. Også Michael Norup, der er teamet op med Martin Hjortlund, der normalt sejler Hobie 16 SPI, er blandt de danske medaljehåb.

Udover Hobie Tiger og Wildcat, skulle der også dukke andre Formula 18 både op, bl.a. en C2, afløseren for australske Capricorn. Så er der potentielle F18-sejlere derude, kan et besøg på Skovshoved havn i den kommede weekend godt blive spændende.

Hobie Cat 16, en OL-rugekasse

I Hobie Cat 16 klassen er der pt tilmeldt 15 både, og der er mange stærke besætninger, bland andet brdr. Bjørnholt, der sejler hver for sig med kvindelige makkere. Nicolaj Bjørnholt sejler sammen med e-jolle sejler Trine Bentzen – en spændende konstellation. Det vides ikke endnu, hvem Daniel Bjørnholt skal sejle med. Der er flere spændende besætninger, der nok skal blande sig i toppen, især blandt de yngre besætninger, hvor der hele tiden kommer nye til.

Hobie-klassen har som nævnt inviteret F18 med til festen, til det siger Erik Christensen, bestyrelsesmedlem i Hobie Cat fleet 815 i Skovshoved.

- Det er vigtigt at vi i de forskellige flerskrogsklasser arbejder sammen, og vi håber, at det kan hjælpe med til at ”uddanne” flere unge besætninger, bla. med henblik på OL. Vi ser Hobie Cat 16 SPI klassen som en rugekasse, der gerne skulle ruste unge sejlere til OL-båden Nacra 17.

Elleve A-Cats til NM

For A-Cat er det Nordisk Mesterskab, hvor der udover 10 danske besætninger kun er en enkelt svensker tilmeldt. Normalt sejles NM i Borstahusen i Sverige, men den svenske sejlklub kunne ikke overkomme flere stævner i år. A-Cat-sejler og favorit Thomas Paasch fortæller, at klassen normalt kan samle 15-16 både til et NM, så det er lidt sløjt i år.

Det bliver baneleder Jon Møgelhøj fra Skovshoved Sejlklub der skal styre slagets gang, hvor der er planlagt mange korte sejladser. Vejrudsigten bliver, ifølge DMI, op til 23 grader, sol og let luft fra en sydøstlig retning. Så det bliver rigtigt Cat-vejr, og banen vil – med den vindretning – ligge tæt på land.

content-loader
content-loader
content-loader