Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fotos: Pantaenius/Niels Kjeldsen
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

AFI TwoStar 1. etape: Folkebåd igen først til Ballen

Danmarks bedste Luffe 37-hold gik på sten før start. Folkebådene besatte de fire første pladser, med Folkebåd FD 906 med skipper, Jens Budtz, efter respitstart. Søndag sejles tilbage til Aarhus.

Af Troels Lykke |

Stævneleder Jens Erik Hansen oplyste, at man havde været oppe på at have syv både på venteliste, men afbud hos nogle af de 85 tilmeldte gav muligheden for at alle interesserede kunne få lov at starte.

Et af de mere uheldige afbud kom fra Luffe 37ére, Sutten, med Morten Galskov som skipper, som desværre havarerede tidlig fredag morgen på vej til kapsejladsen, da den gik på grund på stenene lige udenfor Århus havn.

Arrangørerne har ikke nogen entydig opskrift på hvorfor AFI Marine TwoStar oplever så stor succes i tider, hvor man ellers mest hører klagesang om faldende deltagerantal til landets kapsejladser.

Arrangørerne er dog meget bevidste, om at fastholde den rigtige kombination af sportsligt niveau, hygge og socialt samvær. Derfor tror Jens Erik Hansen også på, at en af årsagerne til den store opbakning til denne sejlads, er den gode stemning, som altid er på Restaurant Dokken i Ballen lørdag aften. Som Jens Erik Hansen siger:

- Med etape-stop på en ø, så er der ingen andre steder sejlerne kan tage hen. Det er derfor også kapaciteten i Restaurant Dokken, som bestemmer det maksimale antal deltagere i sejladsen!!!

Folkebåd igen først over målstregen ved Ballen

Den første etape af sejladsen blev afviklet med respitstart, som betyder, at det er meget nemt at se, hvem som vinder.

Folkebådene levede op til favoritværdigheden, og besatte de fire første pladser, med Folkebåd FD 906 med skipper, Jens Budtz, som den allerførste til at krydse målstregen.

Folkebådene var også heldige med at komme i mål lige inden en meget kraftig tordenbyge med vindstød på 20-24 M/S ramte den midterste del af feltet, ligesom de skulle til at gå i mål ved Ballen omkring kl. 17:00.

Vejrudsigten for i morgen, hvor starten går til 2. etape, lyder på frisk vind startende i sydvest. Drejende mod vest.

Hvis udsigten holder, så kan det bliver svært for de større både, at få glæde af deres flyvesejl, og derfor ser ud til at de fire folkebåde, har sikret sig et rigtigt godt udgangspunkt, for at de skal have et internt opgør om hvem af dem, som i år vinder den traditionsrige vandrepokal, når sejladsen afsluttes i Århus søndag eftermiddag.

 

content-loader
content-loader
content-loader