Gå til hoved-indhold
Australske Stand Up Paddlere. Det ser jo herligt ud! Foto: JP AustralieKort Nyt
Australske Stand Up Paddlere. Det ser jo herligt ud! Foto: JP Australie

Surf, Stand Up Paddle & Rafting får eget forbund

Nu har surferne, stand Up paddlerne og rafterne fået deres eget specialforbund. Det nye forbund vil bidrage med et kæmpe løft af Surf, Stand Up Paddle (SUP) og Raftingsporten i Danmark.

Af katrine bertelsen |

Initiativtagerne til det nye forbund, som bærer navnet Dansk Surf & Rafting Forbund (DSRF), har rødder i white water rafting, men er også surfere og SUP’ere.

Michael Lindberg og Jakob Færch, fra Rafting Club Copenhagen har, som nogle af de eneste danskere, med succes dyrket SUP White Water og har på den måde markeret ligheden og fascinationen mellem de to sportsgrene.

Jakob Færch beskriver missionen med Dansk Surf & Rafting Forbund:

- Der skal skabes gunstige forhold for surf- og raftingsporten i Danmark, og DSRF skal arbejde for såvel bredde- som konkurrencesporten. Motionisterne, familierne, børnene og andre som endnu ikke har taget sporten til sig, skal vejledes og have mulighed for at prøve sporten af.

Michael Lindberg supplerer:

- Vi har også stor opbakning fra arrangører, som vil samarbejde om afviklingen af større events, og vi satser på alt fra skole, touring og racing i Københavns Havn, til race og surf i Vesterhavet og kombinerede SUP & Rafting begivenheder i Sverige. Vi skal hjælpe klubber og skoler i gang med udstyr og uddannelse af instruktører, og i det hele taget fremme og udvikle sporten til fordel for alle.

DSRF opfordrer nu foreninger, klubber, skoler, institutioner og eventorganisationer, som allerede tilbyder surfing og/eller rafting, eller påtænker at gøre det, om at melde sig ind i forbundet og på den måde bidrage til udviklingen og få del i fordelene, som DSRF genererer.

Forbundet vejleder også nye foreninger, som ønsker at starte op med forbundets aktiviteter. Enkeltpersoner og private teams kan også opnå medlemskab af DSRF.

Læs meget mere om Dansk Surf & Rafting Forbund her.

content-loader
content-loader
content-loader