Gå til hoved-indhold
Trængsel i Middelfart Marina, da 29 både skulle på vandet. Foto: Kaare Bak/Framework PhotographyKapsejlads
Melges 24-vindere DM 2013. Foto: René Bech Andersen/Middelfart Sejlklub
Kapsejlads
Der var frisk vind ved DM i Middelfart.

Melges 24ere går til grænsen - Kim Kristensen vinder DM

DM for Melges 24 var præget af sorte flag og aggressive starter. Baneleder Jan Wojtczak siger til minbaad.dk, at det var en udfordrende weekend. Guld til Kim Kristensen fra Egå Sejlklub.

Af katrine bertelsen |

Fredagens første fire sejladser i pæn vind, gik uden det sorte flag, til Melges 24 klassens DM i Middelfart. Der var dog en del både individuelle og generelle tilbagekaldelser der, lørdag og søndag fik baneleder Jan Wojtzzak til at skifte taktik.

- Jeg var lidt forbavset efter de første fire sejladser, fortæller Jan Wojtczak til minbaad.dk. De går lige til grænsen, og flere af sejlerne fortalte mig, at ”går den så går den”.

Dommerbåden var en Coronet uden køl, der måtte have tre ankre ud for at holde positionen. Og det vanskeligjorde arbejdet om bord. Især kølvand fra de kapsejlende både fik dommerbåden til at ligge uroligt.

Sort flag i fem sejladser

- De sejlede meget aggressivt, professionelt og helt til grænsen. Jeg kom i tvivl om at linjen lå rigtigt, men det gjorde den, så jeg måtte finde det sorte flag frem, siger en rolig Jan Wojtczak.

Dermed blev lørdag og søndagens sejladser udelukkende startet på andre startregler end ”P”, og en gummibåd i læ ende samt en på midten af linjen, fangede de lidt for hurtige. Det fik flere sejlere til at protestere mod baneledelsen. Alle disse protester blev afvist.

Bedste dansker på en 4.plads

På de første tre pladser kom udenlandske både, viser resultatlisten. Men et DM kan ikke vindes af andre end danske besætninger, så ny danmarksmester og samlet nr. 4 blev Kim Christensen fra Egå med besætningen Rene Schmidt, Peter Jacobsen og Anders Bogason.

Sølvet (samlet nr. 5) gik til Kris Houmann fra Frederikshavn med besætningen Søren Steen, Rasmus Melsen og Rasmus Damsgaard.

DM bronzemedaljerne (samlet nr. 6)  gik til Bo Bøje fra Hellerup med besætningen Peter Wibroe, Kristian Sørensen, Jeppe Bo Rasmussen og Anders Thuesen.

Stævnet blev domineret af nogle stærke udenlandske besætninger fra Schweiz, Estland og Norge og den samlede vinder af stævnet blev Chris Rast fra Schweiz med besætning.

Se resultatlisten på Middelfart Sejlklubs hjemmeside

Trængsel i Middelfart Marina, da 29 både skulle på vandet. Foto: Kaare Bak/Framework Photography.

content-loader
content-loader
content-loader