Gå til hoved-indhold
Tåsinge Rundt i aftensol. I år er der nye tilbud til tursejlere. Foto: sssKapsejlads
Tåsinge Rundt i aftensol. I år er der nye tilbud til tursejlere. Foto: sss

Tåsinge Rundt – med noget for tursejlere

Danmarks ældste kapsejlads, Tåsinge Rundt Mast2Keel Cup bliver i år en oplevelsestur for sejlerne. Egnen omkring Tåsinge er fyldt med historier fra fortid og nutid, så sejl med!

Af katrine bertelsen |

Den 26. maj har Svendborg Sunds Sejlklub arrangeret kapsejladsen Tåsinge Rundt Mast2Keel Cup. Det er en traditionsrig kapsejlads, som har fundet sted næsten alle de år sejlklubben har eksisteret. Da Svendborg Sunds Sejlklub er Danmarks ældste med sine snart 150 år, er det altså en del år efterhånden.

Men i år har klubben altså også planlagt at gøre lidt mere for dem, der ikke er inkarnerede kapsejlere.

- Turen rundt om Tåsinge er jo fantastisk smuk, og kapsejladsen giver en helt unik mulighed for at se det hele fra søsiden. Det burde flere sejlere prøve, og det er en perfekt tur for hele familien, lyder argumentet fra sejladsudvalget for Tåsinge Rundt.

Oplevelsestur i det sydfynske

Svendborg Sunds Sejlklub har i samarbejde med Visit Sydfyn lavet en oplevelsestur for sejlere. Målet er at få flere tursejlere med i kapsejladsen Tåsinge Rundt. Desuden krydres arrangementet med "Tune Up"-sejlads dagen før med riggere fra Mast2Keel og sejlmagere fra Elvstrøm Sails.

16 siders guide til oplevelser

Derfor har sejlklubben samarbejdet med Visit Sydfyn om at få gravet en masse historier frem om de steder, der bliver sejlet forbi, og det hele er blevet samlet i tekst, billeder og lydklip.

- Hver båd får i år et hæfte med alle historierne og et kort, så man kan følge med hele vejen rundt, fortæller sejladsudvalget. - Vi synes det gør turen ekstra spændende og håber derfor, at vi kan tiltrække endnu flere tursejlere.

Tåsinge Rundt Mast2Keel Cup finder sted 26. maj, og selve turen tager alt efter vind og vejr ca. 5-7 timer.

Tune Up dagen før, med Mast2Keel og Elvstrøm Sails

Som optakt til sejladsen har Svendborg Sunds Sejlklub i år også arrangeret et Tune Up arrangement dagen før. Det er lørdag d. 25. maj, hvor man kan få hjælp til trimning af rig og sejl fra de professionelle riggere fra Mast2Keel og sejlmagere fra Elvstøm Sails. Der bliver sejlet nogle korte ”op-ned”-baner, så man kan få trænet sine starter og måle sig med de andre både i samme klasse.

Også her er der plads til alle – også dem der aldrig har prøvet at sejle kapsejlads før. Brug denne anledning til at få en sjov dag på vandet i din sejlbåd – og lær en masse om sejl og rig samtidig.

Dagen afsluttes med hyggelig grillaften i sejlklubben, hvor Mast2Keel og Elvstrøm Sails ligeledes vil være tilstede med deres stande.

Tilmelding og mere info finder du på Svendborg Sunds Sejlklubs hjemmeside

Valdemar Slot

Tåsinge er kendt for det smukke Valdemar Slot. Det er bare en af historierne i det hæfte sejlere får ved tjek ind til Tåsinge Rundt.

 

Valdemar Slot blev bygget af Christian den Fjerde i årene 1639 til 1644. Det var en gave til hans søn Valdemar Christian. Han nåede dog aldrig at bo der, og da slottet blev voldsomt ødelagt under svenskekrigene i 1658, var det nærmest en ruin, da Niels Juel overtog det 20 år senere.

Valdemar Slot: Foto: Wikipedia

Niels Juel var kendt som søhelten, der sikrede danskerne sejren over den langt større svenske flåde i et stort søslag på Køge Bugt i 1677. Den svenske flåde mistede 20 skibe, uden at ét eneste dansk skib gik tabt. Som sejrsherre havde Niels Juel ret til en tiendedel af krigsbyttet. Men så mange penge havde kong Christian den femte – som på det tidspunkt ejede Valdemars Slot – ikke råd til at betale i kontanter. Derfor overdrog han i stedet Valdemars Slot og nogle bøndergårde på Tåsinge til Niels Juel til en ren favørpris. Juel-slægten har siddet som ejere af Valdemar Slot lige siden, og i dag over 430 år senere ejes det af den 11. generation i Juel-familien.

content-loader
content-loader
content-loader